Γ. Πατούλης: Αναγκαιότητα η ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Αναγκαιότητα η ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού

Την αναγκαιότητα ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Μήλος αλλά και του ιαματικού του πλούτου, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, πραγματοποιώντας τα εγκαίνια της ιαματικής πηγής «Λάκκου» Αδάμαντα «Σπήλαιο του Ιπποκράτη» κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου του νησιού Γεράσιμου Δαμουλάκη.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην τελετή εγκαινίων της ιαματικής πηγής «Σπήλαιο του Ιπποκράτη» όπως αναφέρεται στο έργο του Γιατρού της Αρχαιότητας «Ε΄ Περί επιδημιών», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μίλησε για τις ευεργετικές ιδιότητες της σημαντικής αυτής πηγής, που λειτουργεί πλέον σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, για την υγεία κατοίκων και επισκεπτών του νησιού της Αφροδίτης.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην ανάδειξη και πιστοποίηση της πηγής του Αδάμαντα, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης προσέφερε στον κ. Πατούλη ένα αντίγραφο του δίσκου της Μήλου ο οποίος που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

«Με τα εγκαίνια των σύγχρονων εγκαταστάσεων λειτουργίας της πηγής του Αδάμαντα, η Μήλος, ένα νησί, ως γνωστόν, πλούσιο σε ιαματικές πηγές, εντάσσεται πλέον στον ευρωπαϊκό χάρτη ιαματικού τουρισμού. Η προσπάθεια αυτή είναι στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της μεγάλης δυναμικής για ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού που υπάρχει στην Ελλάδα, παράδειγμα που εύχομαι να ακολουθήσουν και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας με αντίστοιχο φυσικό πλούτο. Ως ΚΕΔΕ έχουμε καταθέσει επανειλημμένως τη στόχευσή μας για να δοθεί ώθηση στη συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού, η οποία μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική ανάπτυξη και απασχόληση η περαιτέρω ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την προώθηση του θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού. Ωστόσο, πέρα από τις προσπάθειες των δήμων για αναζήτηση επενδυτικών σχεδίων, αναγκαίο είναι ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο τουριστικής προβολής της χώρας μέσα στο οποίο να ενταχθεί και ο ιαματικός τουρισμός» ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet