Γ. Πατούλης: Η Αττική πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Η Αττική πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού

Την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδεται στις προοπτικές του τουρισμού υγείας από το αρμόδιο υπουργείο, τον ΕΟΤ και τους διοργανωτές της 5ης Διεθνούς Έκθεσης για τον Τουρισμό διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της.

Η έκθεση, η οποία ξεκίνησε χθες στο Metropolitan Expo και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, είναι υπό την αιγίδα, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ, του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.ά.

Ο κ. Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην παράλληλη εκδήλωση «Οι προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στην Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία και της υπουργού Έλενας Κουντουρά, δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει προκειμένου ο Τουρισμός Υγείας να αποτελέσει ένα ξεχωριστό πυλώνα ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θεματικά περίπτερα στην έκθεση, ενώ διατύπωσε την απογοήτευσή του για την παρουσία της Περιφέρειας Αττικής.

«Χαίρομαι που συνάδελφοι του πρώτου και δευτέρου Βαθμού έχουν τη δυνατότητα, με τα περίπτερά τους, να αναδείξουν τα τοπικά πλεονεκτήματα των περιοχών τους. Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, η Αττική, να εμφανίζεται ως φτωχός συγγενής και να μην είναι σε θέση να έχει μια δυναμική παρουσία η οποία θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Όπως διαπιστώσαμε με έκπληξη, το περίπτερο της Αττικής δεν είχε ούτε καν έναν άνθρωπο που να ενημερώνει τους επισκέπτες. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η Αττική μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό σταθμό, κόμβο, αλλά και ενδιάμεσο προορισμό για τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας» σημείωσε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Από τη θέση μου ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να αξιοποιήσουμε ως χώρα τις ευκαιρίες που μας δίδονται. Βρισκόμαστε στην κατάλληλη περίοδο για να ξετυλίξουμε στην παγκόσμια αγορά μια καλά οργανωμένη βεντάλια υπηρεσιών Υγείας και Ευεξίας, η οποία ξεκινά από τις θερμαλιστικές πηγές και μπορεί να καταλήγει σε βιωματικές εμπειρίες και ασχολίες. Ο Οδοντιατρικός Τουρισμός, η Εξωσωματική Γονιμοποίηση και ο Διατροφικός Ιατρικός Τουρισμός είναι μερικές μόνο από τις νέες μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται δυναμικά σήμερα και που μπορούμε ως χώρα να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πρόσφατη εμπειρία του στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου στο Λονδίνο, το London School of Economics, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και τον ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο των Ελλήνων Γιατρών της Βρετανίας.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων από το εξωτερικό, ενώ είναι έντονη η παρουσία στελεχών και ενδιαφερομένων από το από το χώρο του Τουρισμού Υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet