Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των Ελλήνων Ρομά
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των Ελλήνων Ρομά

Tην ανάγκη να δρομολογήσει η κυβέρνηση πολιτικές που θα συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά και στην άρση των ανισοτήτων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Ζάππειο από την  Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και τη στήριξη της ΚΕΔΕ.

«Η Αυτοδιοίκηση είναι και θα παραμείνει κοντά στους Έλληνες Ρομά» είπε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε. «Δεν είναι μόνοι τους. Έχουν περάσει πολλά χρήματα διαχρονικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη στήριξή τους, αλλά πρόοδος μηδέν. Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε την ελληνική Πολιτεία να βάλει τέλος στις ανισότητες. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη αναλγησία».

Ο κ. Πατούλης κάλεσε όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού να εργαστούν και να συνεργαστούν ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, οι οποίες «θα τερματίσουν τον αντι-Τσιγγανισμό που μέχρι και σήμερα οι Έλληνες Τσιγγάνοι βιώνουν στην καθημερινότητα τους.

«Είναι απαράδεκτο το 2018, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που βιώνουν τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό» τόνισε και πρόσθεσε: «Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να σκύψει σοβαρά στο ζήτημα αυτό και να διαθέσει τους πόρους που απαιτούνται για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς τους, με έμφαση στην περίθαλψη, τη στέγαση αλλά και την εκπαίδευσή τους»

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι «οι κοινωνικές ανισότητες και ο αποκλεισμός που μέχρι και σήμερα υπάρχουν αποτελούν τρομερό φραγμό στην εφαρμογή πολιτικών ένταξης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων Τσιγγάνων» και επισήμανε: «Αυτό από μόνο του  υπογραμμίζει την ανάγκη της ελληνικής Πολιτείας και των θεσμών της να βελτιώσουν και να παρακολουθήσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αποσκοπούν στην προώθηση της ένταξης των Ελλήνων Τσιγγάνων και στην καταπολέμηση του αντι-Τσιγγανισμού. Οι θηριωδίες του παρελθόντος πρέπει να είναι μια υπενθύμιση των κινδύνων που γεννάται από το μίσος και τον ρατσισμό».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, έστειλε το μήνυμα ότι «οι διακρίσεις έναντι των συμπολιτών μας Ελλήνων Τσιγγάνων δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές σε μια χώρα που συνιστά σεβασμό, ελευθερία και ισότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet