Γ. Πατούλης: Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στην Κεφαλλονιά μετά την πυρκαγιά
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στην Κεφαλλονιά μετά την πυρκαγιά

Επικοινωνία με τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, έχει από χθες, Τετάρτη 16 Αυγούστου, που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές στο νησί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα και κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο από τις κατοικίες. Η κατάσταση σήμερα, Πέμπτη 17 Αυγούστου, είναι υπό έλεγχο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς, Αλ. Παρίση, και παρακολουθούμε από κοντά την ηρωική προσπάθεια που κατέβαλλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές αλλά και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για την αυταπάρνηση και την αφοσίωση που επέδειξαν, τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σε αυτούς οφείλεται το γεγονός ότι παρά τη μεγάλη έκταση της πυρκαγιάς, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, αλλά και οι περιουσίες των κατοίκων.

»Η επόμενη μέρα ωστόσο είναι δύσκολη. Απευθύνω έκκληση στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του Δήμου να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να δρομολογηθεί η εκπόνηση σχετικών μελετών για την ολοκληρωμένη διαχείριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άμεσων επεμβάσεων, ώστε να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα υποδομής που απαιτούνται στις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού. Παράλληλα, όπως με ενημέρωσε ο δήμαρχος του νησιού, απαιτούνται χρήματα για την αποπληρωμή των επιπλέον υδροφόρων που χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Οι πολίτες αγωνιούν και η πολιτεία οφείλει να στέκεται έμπρακτα στο πλευρό τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet