Γ. Πατούλης: Να κινητοποιηθεί τάχιστα η Πολιτεία για την καταστροφή στον Σαρωνικό
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Να κινητοποιηθεί τάχιστα η Πολιτεία για την καταστροφή στον Σαρωνικό

Την έντονη ανησυχία της Αυτοδιοίκησης από τη μεγάλη διάσταση που παίρνει η ρύπανση που έχει προκληθεί στον Σαρωνικό μετά από ναυάγιο δεξαμενόπλοιου εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, η εικόνα που έχει από τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη», το οποίο μετέφερε 2.570 τόνους καύσιμα τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου στον κόλπο του Σαρωνικού, είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς η ρύπανση έχει λάβει μεγάλη διάσταση.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος τονίζει:

«Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού ζητεί από την πολιτεία να κινητοποιηθεί τάχιστα και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιοριστεί η οικολογική καταστροφή που συντελείται αυτή την ώρα στον Σαρωνικό.  

»Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των αναγκαίων και κατάλληλων μέτρων για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανέλκυση του ναυαγίου. Λόγω της σοβαρότητας της ρύπανσης θα πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα.

»Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεργάζομαι με τους συναδέλφους δημάρχους οι περιοχές των οποίων έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Η Πολιτεία θα πρέπει, εκτός από την άμεση κινητοποίησή της για τον περιορισμό της ρύπανσης, να προχωρήσει και στη διεξαγωγή ελέγχων έτσι ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet