Γ. Πατούλης: Ο «Κλεισθένης» δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού δεν ψηφίστηκε από 151 βουλευτές
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Ο «Κλεισθένης» δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού δεν ψηφίστηκε από 151 βουλευτές

«Ο “Κλεισθένης” δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού δεν ψηφίστηκε από 151 βουλευτές» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Για μια ακόμη φορά επικράτησε η λογική εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων. Χάθηκε η ευκαιρία της επίτευξης ευρύτερων συναινέσεων και σύνθεσης απόψεων, για την υλοποίηση μιας πραγματικής μεταρρύθμισης, που έχει ανάγκη η χώρα» επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή επί του «Κλεισθένη Ι» απέδειξε ότι το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών δεν απορρίφθηκε μόνο από την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά ουσιαστικά και από την πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Το νομοσχέδιο όπως και η κυβερνητική τροπολογία που φέρνει νωρίτερα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπερψηφίστηκαν από 150 κι 149  βουλευτές αντίστοιχα, σε σύνολο 300.

Γεγονός που διαμηνύει στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον υπουργό Εσωτερικών ότι «δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης», για να εφαρμόσει ένα νομοσχέδιο που οδηγεί τους Δήμους σε ακυβερνησία και παράλυση.

Για μια ακόμη φορά επικράτησε η λογική της εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων  και σκοπιμοτήτων, χωρίς να ληφθεί υπόψιν το συμφέρον της χώρας.

Με ευθύνη του υπουργού Εσωτερικών «πετάχτηκαν στα σκουπίδια» δύο χρόνια διαλόγου. Χάθηκε η ευκαιρία της επίτευξης ευρύτερων συνθέσεων και συναινέσεων, για την υλοποίηση μιας πραγματικής μεταρρύθμισης, που έχει ανάγκη η χώρα.

Μια μεταρρύθμιση με ορίζοντα τις επόμενες γενιές κι όχι τις επόμενες εκλογές.

Η ΚΕΔΕ συνεχίζει την προσπάθεια, μαζί με τους πολίτες, για να ανατρέψει τον «Κλεισθένη» και να προχωρήσει επιτέλους, μέσα από σύνθεση απόψεων και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, μια πραγματική αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης της χώρας.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για ισχυρούς Δήμους και ισχυρούς πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet