Γ. Πατούλης: Τ.Α. και κεντρική διοίκηση να συνεργαστούμε για την περιβαλλοντική αναβάθμιση
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Τ.Α. και κεντρική διοίκηση να συνεργαστούμε για την περιβαλλοντική αναβάθμιση

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μια ευκαιρία να αναδειχθεί ως βασική μας προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Η ανακύκλωση και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων θα έπρεπε διαχρονικά να είναι ψηλά στην ατζέντα των αρμοδίων φορέων.

Δυστυχώς όμως δεν το είδαμε να συμβαίνει στην πράξη τα προηγούμενα χρόνια. 

Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατέψουμε το περιβάλλον και να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα ζήσουν σ’ ένα καλύτερο πλανήτη.

Σεβόμενοι το περιβάλλον συμβάλλουμε στην θωράκιση της υγείας και της ζωής των παιδιών μας. 

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τοπική Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση οφείλουμε να συνεργαστούμε προκειμένου να επιτευχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Αυτό όμως για να συμβεί θα πρέπει να υλοποιηθούν έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το ενεργειακό ισοζύγιο.

Ως ΚΕΔΕ έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και έχουμε αποδείξει έμπρακτα, με αποφάσεις που έχουμε λάβει μέσω θεματικών συνεδρίων και με νομοθετικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει, ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί και οφείλει να έχει λόγο και ρόλο στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet