Γ. Πατούλης: Χρέος μας ν’ αναδείξουμε την Ελλάδα σε χώρα πολιτισμού για όλη την οικουμένη
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Χρέος μας ν’ αναδείξουμε την Ελλάδα σε χώρα πολιτισμού για όλη την οικουμένη

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αν, με “σημαιοφόρο” την Αθήνα, που έχει και εκείνη ανάγκη διακριτής ταυτότητας σε αντίθεση με άλλες πρωτεύουσες του κόσμου, συνθέσουμε το παζλ της πολυμορφίας που όντως έχει η Αττική, θα επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σπεύδω να ενώσω τις δυνάμεις μου με όσους θέλουν να συμπορευθούν για την εδραίωση της διάδοσης των πολιτιστικών, πολιτικών και ιστορικών αξιών αυτού του τόπου. Όλες αυτές οι αξίες αποτελούν ένα μεγάλο κληρονομικό στοιχείο και μπορούν ν’ αναδείξουν πολύ σύντομα την Ελλάδα σε χώρα πολιτισμού για όλη την οικουμένη».

Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο συνέδριο «Μετάβαση στη Δημοκρατία», που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συνέχεια στη σημασία αυτού του συνεδρίου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από αυτό θ’ αναδειχθεί η ιστορικότητα της Φυλής, η οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη Δημοκρατία στην Αρχαία Αθήνα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε: «Προσωπικά, έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι έχει να κάνει με τη Δημοκρατία και τις ιστορικές καταβολές της. Για τον λόγο αυτό, σε κάθε ευκαιρία, όπως η σημερινή, αλλά και σε όσες θα παρουσιαστούν στο μέλλον, όχι μόνο για τη Φυλή, αλλά και για την ίδια την Αθήνα, θα σπεύδω να ενώνω τις δυνάμεις μου με όσους θέλουν να συμπορευθούν για την εδραίωση και τη διάδοση των πολιτιστικών αξιών του τόπου μας. Ο στόχος αυτός δεν είναι απλώ φιλόδοξος. Είναι χρέος, κυρίως για εμάς, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, σε αντίθεση με τη δομή της κεντρικής κυβέρνησης, ζούμε και αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα, τις ανησυχίες αλλά και τα οράματα των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε εμείς, που οφείλουμε -και το πράττουμε- να δίνουμε το στίγμα της αξίας και της μοναδικότητας του τόπου στον οποίο έχουμε εκλεγεί και υπηρετούμε».

Ο κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως δήμαρχος Αμαρουσίου, τον  δήμαρχο Φυλής, Χ. Παππού, τους συνεργάτες του, καθώς και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου για την πρωτοβουλία τους να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο συνέδριο στη Φυλή.

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, συμμετέχουν εγνωσμένου κύρους καθηγητές και άλλες προσωπικότητες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Ομιλητές στο συνέδριο είναι ο διευθυντής του Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, Σ. Φλογαΐτης, ο  Έλληνας Πρεσβευτής Κάρολος Γάδης και διακεκριμένοι καθηγητές ξένων Πανεπιστημίων, οι οποίοι θα αναλύσουν διάφορα θέματα γύρω από τον θεσμό της Δημοκρατίας, ενώ θα παρουσιαστούν και οι εμπειρίες κρατών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet