Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή πόρων»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή πόρων»

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που παρουσιάζουν τους ΟΤΑ εκτός μνημονιακών στόχων και με απόκλιση όσον αφορά στο πλεόνασμα του 2014, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι αποκλίσεις που φέρεται να καταγράφει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον στόχο του πλεονάσματος που έχει τεθεί για την Αυτοδιοίκηση για τα έτη 2014 και 2015, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελούν δικαιολογία για νέες περικοπές πόρων στους δήμους.

Ήδη η μείωση κατά 65% στους πόρους που μας αποδίδονται από την κεντρική εξουσία, η οποία έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία των δήμων, σε όλη τη χώρα. Οι δήμοι λειτουργούν “στο κόκκινο” και νέες περικοπές στη χρηματοδότησή τους από τους ΚΑΠ, θα οδηγήσουν σε κλείσιμο δημοτικών υπηρεσιών.

Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή πόρων και πρέπει επιτέλους να της αναγνωριστεί η τεράστια συνεισφορά της στην επίτευξη του εθνικού στόχου για δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.

Να τις αναγνωριστεί ότι φορτώθηκε τα προηγούμενα χρόνια νέες αρμοδιότητες, ευθύνες και κόστη, χωρίς να τις αποδοθούν ταυτόχρονα και οι απαραίτητοι πόροι.

Το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ας αναζητήσουν λοιπόν σε άλλους φορείς του Δημοσίου τα χρήματα που τους λείπουν, για να καλύψουν τους στόχους του πλεονάσματος.

Δεν μπορεί να αποτελεί η Αυτοδιοίκηση την εύκολη λύση για να καλύπτουν κάθε φορά “τις τρύπες” που δημιουργούν οι αστοχίες τoυ υπόλοιπου δημόσιου τομέα και των εποπτευόμενων φορέων του.

Η Αυτοδιοίκηση ότι είχε να δώσει, το έδωσε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet