Δέσμευση Μανιτάκη για ρύθμιση προβλημάτων Αυτοδιοίκησης στη ΔΕΘ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Δέσμευση Μανιτάκη για ρύθμιση προβλημάτων Αυτοδιοίκησης στη ΔΕΘ

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη και στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας, επιθυμεί να υποδηλώσει με την παρουσία της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το περίπτερο της Αυτοδιοίκησης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, στις 11:00 π.μ., από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη, παρουσία πλήθους αιρετών, κυβερνητικών παραγόντων και πολιτών. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015.

Τη δέσμευση ότι το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους δήμους, απέσπασε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τον υπουργό Α. Μανιτάκη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Αυτοδιοίκησης στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, υπογράμμισε ότι «η παρουσία της Αυτοδιοίκησης στην Έκθεση υποδηλώνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας». Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας με την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόβλημα των προσφυγικών ροών, στην ανάγκη εξασφάλισης επιπλέον επιδοτούμενων θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, στην εξεύρεση λύσης για τη μεταφορά των μαθητών, καθώς και στην επίλυση μιας σειράς  θεσμικών και διοικητικών θεμάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση.

Ο υπουργός στη συνέχεια δεσμεύθηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι το επόμενο διάστημα θα ζητήσει να υπάρξει συνεργασία με την ΚΕΔΕ προκειμένου να καταρτιστεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα διευθετήσει προβλήματα που απασχολούν τους δήμους.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανεύρεση λύσης στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών και υπογράμμισε ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε διάστημα επτά ημερών έχει καταφέρει να λύσει προβλήματα που εκκρεμούσαν επτά μήνες».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) Ιωάννης Μέξης ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής».

Στα εγκαίνια, παραβρέθηκαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Φίλιππος Τσαλίδης, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Νίκος Φράγκος, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, ο πρόεδρος της ΠΕΤΑ Α.Ε. (Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη) Νίκος Χιωτάκης, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), δεκάδες δήμαρχοι και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης από όλες τις περιοχές της Μακεδονίας.

Το περίπτερο

Το περίπτερο παρουσιάζει δράσεις της ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ, της ΠΕΤΑ και του ΙΤΑ.

Διαθέτει οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό το οποίο παρέχει πληροφορίες για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στους δήμους, καθώς και στις δραστηριότητες των εταιρειών ΕΕΤΑΑ και ΠΕΤΑ που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση α΄ Βαθμού.

Στο περίπτερο θα παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες και για όλα τα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet