Δήμος Γαλατσίου: Ανακοίνωση για τα προβλήματα από τη χθεσινή νεροποντή
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Δήμος Γαλατσίου: Ανακοίνωση για τα προβλήματα από τη χθεσινή νεροποντή

Ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Γαλάτσι από την ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε στην Αττική την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 εξέδωσε ο Δήμος Γαλατσίου.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει τα εξής:

Ο Δήμος Γαλατσίου με αφορμή τη χτεσινή καταρρακτώδη νεροποντή ενημερώνει για τα εξής:

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος ο Δήμος έχει προνοήσει και καθαρίσει τα φρεάτια της πόλης, εγκαίρως. Μάλιστα, η εργολαβία καθαρισμού τους, η οποία λήγει στις 9/08/2018, ολοκλήρωσε τον καθαρισμό τους με σχολαστικότητα.

Ο Δήμος Γαλατσίου, για άλλη μια φορά μετά από πολλά χρόνια, χωρίς εξαγγελίες και δημόσιες ανακοινώσεις, πύκνωσε το δίκτυο των όμβριων υδάτων στην πόλη, αυξάνοντας τον αριθμό των φρεατίων κατά 27, που ενώθηκαν με νέες σωληνώσεις με το κύριο δίκτυο. Έτσι, περισσότερο νερό διοχετεύεται υπογείως παρά επιφανειακώς στους κατηφορικούς δρόμους του Γαλατσίου.

Υπάρχει συνεχής καθημερινός και ποιοτικός καθαρισμός όλων των δρόμων του Γαλατσίου από τα συνεργία οδοκαθαρισμού του Δήμου. Το Γαλάτσι είναι πεντακάθαρο. Δεν αφήνονται σκουπίδια στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, που ενδεχομένως σε μια βροχή θα βουλώσουν τα φρεάτια.

Η συγκεκριμένη καταιγίδα έπληξε με εξαιρετικά μεγάλη ένταση την ευρύτερη περιοχή του Γαλατσίου. Το φαινόμενο αυτό παρέσυρε αναπόφευκτα κάποια φερτά υλικά από τα Τουρκοβούνια. Ήταν τόσο έντονη η συγκεκριμένη νεροποντή που έκλεισαν σταθμοί του Μετρό (Πανόρμου, Νομισματοκοπείο), διακόπηκε η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (2 ώρες η Λεωφόρος Μεσογείων, η υπόγεια γέφυρα Κατεχάκη, η Πειραιώς, η Καυτατζόγλου, η Μιχαλακοπούλου, κεντρικοί δρόμοι στη Νέα Ιωνία και στη Χαλκηδόνα), διακόπηκε η ηλεκτροδότηση από το Μαρούσι μέχρι την Αθήνα, στο Καματερό, στον Κόκκινο Μήλο κ.α.

Το πρόβλημα των αυξημένων υδάτων στους δρόμους του Γαλατσίου την Κυριακή 29 Ιουλίου προήλθε κυρίως από το γεγονός ότι οι αγωγοί της ΕΥΔΑΠ δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο όγκο του βρόχινου νερού, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν και να πετάξουν τα καπάκια τους από την πίεση. Στην επίσης, πολύ έντονη νεροποντή του Σαββάτου (28/7), οι δρόμοι του Γαλατσίου και οι υποδομές του δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.

Ο Δήμος Γαλατσίου ζητά συγγνώμη από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από τη χτεσινή πρωτόγνωρη για την πόλη νεροποντή. Ο Δήμος Γαλατσίου διαβεβαιώνει τους πολίτες του ότι θα συνεχίζει να θωρακίζει την πόλη περαιτέρω και θα επενδύσει και σε άλλες υποδομές και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των πολύ ακραίων γεγονότων και φαινομένων, που δυστυχώς βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet