Δήμος Γαλατσίου και ΠΕΤΑ ενημέρωσαν τους πολίτες για το «Σύμφωνο των Δημάρχων»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Δήμος Γαλατσίου και ΠΕΤΑ ενημέρωσαν τους πολίτες για το «Σύμφωνο των Δημάρχων»

Ημερίδα με θέμα «Ημέρα για την Ενέργεια» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου «Το Καμίνι», στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Γαλατσίου, στο Σύμφωνο Δημάρχων.

Σκοπός της ημερίδας, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ ΠΕΤΑ της ΚΕΔΕ, ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στη διεθνή κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων», για τους στόχους της πρωτοβουλίας και για τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυνε ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινοτήτων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας για εξοικονόμηση ενέργειας και αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια ο διευθυντής Ανάπτυξης ΠΕΤΑ Α.Ε., μηχανολόγος μηχανικός Χρήστος Πρωτόγερος παρουσίασε το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους δημότες, ενώ η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος του Δήμου Γαλατσίου, από τον μηχανολόγο μηχανικό και επιστημονικό συνεργάτη της ΠΕΤΑ Α.Ε. Σωτήριο Βουρλιώτη.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων ενώνει περισσότερες από 7.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές σε 57 χώρες, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αναλάβουν δράσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40%. Ο Δήμος Γαλατσίου προσχώρησε στο Σύμφωνο των Δημάρχων το 2015, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 84.163 τόνους μέχρι το 2030, εφαρμόζοντας το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργεια και Κλίματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet