Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος τα «Σιδέρεια» Δήμου Γαλατσίου
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος τα «Σιδέρεια» Δήμου Γαλατσίου

Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι σχολικοί αγώνες του Δήμου Γαλατσίου «Σιδέρεια».

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου σχετικά με το γεγονός της μη διεξαγωγής εφέτος των Σχολικών Αγώνων Στίβου «Σιδέρεια» ενημερώνει τα εξής:

Ο Δήμος Γαλατσίου δεν είναι ο αρμόδιος φορέας που εγκρίνει ή όχι πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολεία. Για όλη την Ελλάδα την αρμοδιότητα, από πέρυσι, την ασκεί αποκλειστικά το υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμος Γαλατσίου έγκαιρα κατέθεσε οκτώ προτάσεις στο υπουργείο Παιδείας για την πραγματοποίηση πέντε πολιτιστικών και τριών αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία. Οι πέντε πολιτιστικές (π.χ. διαγωνισμοί ζωγραφικής κ.ά.) εγκρίθηκαν, οι τρεις αθλητικές όχι. Οι τρεις αθλητικές που δεν εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας ήταν τα «Σιδέρεια» (στίβος) και οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, που για πρώτη φορά θα διοργανώνονταν στο Γαλάτσι, καθώς πολιτική του Δήμου είναι να ενδυναμώσει τον σχολικό αθλητισμό.

Ο κυριότερος λόγος που οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν εγκρίθηκαν ήταν ότι: «Η χρονική περίοδος που προτείνεται να διεξαχθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες (Μάιος 2019), είναι μια βεβαρημένη περίοδος για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες με την προετοιμασία εορτών και εκδηλώσεων για τη λήξη του σχολικού έτους. Συνεπώς δεν κρίνεται σκόπιμη η απώλεια επιπλέον διδακτικών ωρών». Σημειώνουμε ότι φέτος για την απόφαση αυτή ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και η διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες περιορίζουν περαιτέρω τις διδακτικές ώρες των μαθητών.

Σε ότι αφορά τους αγώνες στίβου «Σιδέρεια», το 7ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο αναλαμβάνει κάθε έτος την πρωτοβουλία της διοργάνωσής τους, ενημερώθηκε για την αρνητική απάντηση ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018. Προσπάθησε ωστόσο να κάνει αίτηση θεραπείας, η οποία απέβη, δυστυχώς, άκαρπη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet