Διαφωνεί με την παρεμπόδιση του επανελέγχου συμβάσεων η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Διαφωνεί με την παρεμπόδιση του επανελέγχου συμβάσεων η ΚΕΔΕ

Με αφορμή επιστολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για τον επανέλεγχο δικαιολογητικών πρόσληψης εργαζομένων στους δήμους (βλέπε δημοσίευμα Κ. Μητσοτάκης προς ΚΕΔΕ: «Ηθική υποχρέωση ο έλεγχος συμβάσεων»), η ΚΕΔΕ δηλώνει, σε ανακοίνωσή της, ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με ενέργειες παρεμπόδισης του επανελέγχου της νομιμότητας των προσλήψεων των εργαζομένων στους Δήμους, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι υπόνοιες για παράνομες προσλήψεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

Η ΚΕΔΕ δίνει σταθερά αγώνα για πλήρη διαφάνεια παντού, για απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και για δημιουργία προϋποθέσεων καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Κάθε προσπάθεια που κατοχυρώνει τις παραπάνω αρχές μας βρίσκει ένθερμους συμπαραστάτες και υποστηρικτές γιατί τίποτα δεν έχουμε ούτε πρέπει να αποκρύψουμε.

Γι΄ αυτό και παρά το γεγονός ότι ο επανέλεγχος της νομιμότητας των προσλήψεων στους Δήμους επιβαρύνει δραματικά το ολιγάριθμο προσωπικό που διαθέτουμε με επιπρόσθετη γραφειοκρατία, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με ενέργειες παρεμπόδισης του επανελέγχου, γιατί αφενός μεν ακόμη και οι πιο αστήριχτες υπόνοιες πρέπει να ξεκαθαρίζουν, αφ΄ ετέρου κάθε πιθανή έκνομη διαδικασία πρέπει να πατάσσεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet