Διασφάλιση θέσεων εργασίας και καθαρές πόλεις αναμένει η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Διασφάλιση θέσεων εργασίας και καθαρές πόλεις αναμένει η ΚΕΔΕ

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, που έγιναν μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα των συμβασιούχων Καθαριότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι οι επανειλημμένες εκκλήσεις της ΚΕΔΕ ν’ αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησε ο κ. Σκουρλέτης έπιασαν τόπο.

»Αναμένουμε την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύσει, με συνταγματικά νόμιμο τρόπο, το ζήτημα των συμβασιούχων της καθαριότητας στους Δήμους.

»Στόχος αυτής της ρύθμισης πρέπει να είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων και ν’ απαλλαγούν άμεσα οι πόλεις μας από τους τόνους των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί.

»Ελπίζουμε να έχουν διδαχθεί οι συντάκτες της ρύθμισης αυτής από τα λάθη των προηγούμενων και να μην οδηγηθούμε σε νέο φιάσκο. Οι πόλεις μας και οι τοπικές μας κοινωνίες δεν αντέχουν άλλη ταλαιπωρία και άλλη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

»Μέχρι να δούμε το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης, είμαστε επιφυλακτικοί.

»Η εξαγγελία για διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα των Δήμων μάς βρίσκει καταρχήν σύμφωνους. Θα θέλαμε όμως να μας ενημερώσει υπεύθυνα η κυβέρνηση, αν μπορούν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους τα επόμενα δύο χρόνια ή αν έχουμε αναλάβει ως χώρα δέσμευση απέναντι στους δανειστές, με το μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβερνητική πλειοψηφία, να μην γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση για την περίοδο 2018-2019.

»Τέλος, θα επισημαίναμε στον κ. Σκουρλέτη ότι είναι εκείνος που άνοιξε την “κερκόπορτα” της εισβολής ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων. Είναι αυτός που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, αλλά και την ψήφο του, στο επίμαχο νομοσχέδιο. Ο προκάτοχός του, κ. Κουρουπλής, είχε αρνηθεί τρεις φορές να υπογράψει το σχέδιο νόμου που υπέγραψε “με τη μία” ο κ. Σκουρλέτης.

»Η ΚΕΔΕ δεσμεύεται ότι θα συμβάλλει, με υπεύθυνο τρόπο, στην προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους, χωρίς ασφαλώς να δίνει άλλοθι στους λανθασμένες και παράνομες μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν.

»Οι ευθύνες για την απαράδεκτη εικόνα των πόλεων μας έχουν ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης Σκουρλέτης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet