Δράσεις κατά του καρκίνου του μαστού στους Δήμους Μοσχάτου – Ταύρου και Σύμης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Δράσεις κατά του καρκίνου του μαστού στους Δήμους Μοσχάτου – Ταύρου και Σύμης

Υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων) και σε συνεργασία με τους  Δήμους Μοσχάτου – Ταύρου και Σύμης, η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας πραγματοποίησε σειρά ενημερωτικών ημερίδων κατά του καρκίνου του μαστού και δωρεάν κλινική εξέταση μαστού και υπερηχογράφημα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ του Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού που απειλεί τη ζωή και την υγεία ανδρών και γυναικών», ενώ στις 27 Ιουνίου 2018 ακολούθησαν, στον ίδιο χώρο, δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστού και υπερηχογραφήματα.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με ενημερωτική ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύμης την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστού και υπερηχογραφήματα στο Ιατρείο του Γιαλού το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά εξετάστηκαν 99 γυναίκες. Όπως επισημαίνει το ΕΔΔΥΠΠΥ, οι γυναίκες που δεν είχαν υποβληθεί σε μαστογραφία το τελευταίο έτος δεν παρέλαβαν πλήρη διάγνωση και παραπέμφθηκαν για  μαστογραφία, καθώς η ύπαρξη υποκλινικού καρκίνου διαπιστώνεται μόνον από τη μαστογραφία.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε ότι «στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου και την πρόσβασή όλων σε αυτό. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης προσυμπτωματικού ελέγχου, πολλές γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν και μέσα από την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση να σωθούν ζωές. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, που ως Δίκτυο αγκαλιάσαμε, και ευελπιστούμε στη συνέχισή της».

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Πρόκειται για τους κ.κ. Λύδια Ιωαννίδου-Μουζάκα, πρόεδρος της ΕΕΜ, ε. καθ. Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, γυναικολόγος – χειρουργός – χειρουργός Μαστού, Βασίλη Γεωργούντζο, συντονιστή – διευθυντή Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος ΓΝΑ «Γ. Γενηματάς», Αγγελική Αθανασίου, μαιευτήρα, γυναικολόγο- χειρουργό, χειρουργό Μαστού, Κατερίνα Μανίκα, χειρουργό Μαστού, Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, ειδικευόμενο μαιευτήρα – γυναικολόγο, Serrano Giuseppina, χειρουργό – γυναικολόγο, Χρήστο Σταυρουλή, ακτινολόγο, Μάρω Στεφανίδου, ακτινολόγο και Εύα Κλεόπα, ακτινολόγο, Πολυτίμη Λεονάρδου, ακτινολόγο, μέλος Δ.Σ. ΕΔΔΜ, Γεώργιος Κόκκαλης, πλαστικός χειρουργός, ταμίας της ΕΕΜ, Ξανθή Παπαηλία, γραμματέας ΕΕΜ, Αργυρώ Γκάτση, νοσηλεύτρια.

Τις δράσεις στον Δήμο Σύμης στήριξαν η Ιερά Μητρόπολη Σύμης, η Ιερά Μονή Πανορμίτη, καθώς και οι επιχειρήσεις: Βασίλης Ταβέρνα, International Taverna, Νεράιδα εστιατόριο, Παντελής Ταβέρνα, Opera House, Ανες, Blue Star Ferries, Dodecanisos Seaways.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet