Δράση καθαρισμού στη θέση Πύριζα στο Πεντελικό όρος από τον ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Δράση καθαρισμού στη θέση Πύριζα στο Πεντελικό όρος από τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου συνεχίζουν την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, με τον εθελοντικό καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του καταφυγίου που βρίσκεται στη θέση Πύριζα, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 9:30 π.μ.

Έχουν προηγηθεί από πλευράς του ΣΠΑΠ, εκτεταμένες εργασίες ολικής αποκατάστασης των νεροφαγωμάτων και διάνοιξης των δασικών δρόμων που οδηγεί στην Πύριζα. Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές από νεροφαγώματα που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, μεγάλο μέρος των δρόμων είχε καλυφθεί από σπάρτα και ήταν κλειστοί επί αρκετά χρόνια. Η αποκατάσταση των συγκεκριμένων δασικών δρόμων, μαζί με μια σειρά άλλους που συνεχίζουν να διανοίγονται, με τη βοήθεια χορηγιών εταιρειών, που εξασφαλίστηκαν με ενέργειες του ΣΠΑΠ, διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την πυροπροστασία του Πεντελικού δεδομένου ότι επιτρέπεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης. Επιπροσθέτως η δράση στοχεύει στην αισθητική αποκατάσταση του πανέμορφου χώρου αναψυχής της Πύριζας, που είχε διαμορφωθεί από το Δασαρχείο Πεντέλης τη δεκαετία του ΄80 και να κάνει πάλι αυτό τον παραδοσιακά καλαίσθητο χώρο, προσβάσιμο, λειτουργικό και χρήσιμο για όλους τους επισκέπτες του Πεντελικού.

Στη δράση θα συμμετέχει ο Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια».

«Όλοι μαζί δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας και σε αυτή την αναδάσωση, ενισχύοντας με τη δυναμική μας παρουσία την προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό. Παράλληλα, εκπαιδεύουμε τους μικρότερους στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Οδηγίες πρόσβασης:

Σημείο συνάντησης: Πηγή Καρακαντά (στον δρόμο από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη) στις 9:00 π.μ.

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 8033622.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet