Δυναμική συμμετοχή και στον 2ο περίπατο του ΠΕΣΥΔΑΠ στο Όρος Αιγάλεω
Αυτοδιοίκηση

Δυναμική συμμετοχή και στον 2ο περίπατο του ΠΕΣΥΔΑΠ στο Όρος Αιγάλεω

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 ο 2ος ανοιξιάτικος περίπατος στο όρος Αιγάλεω που οργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) στο πλαίσιο του έργου «Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω».

Στον περίπατο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, φίλοι της φύσης που απόλαυσαν την άνοιξη στο βουνό.

Όπως ενημερώνει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, διαπιστώθηκε από όλους, άλλη μια φορά, η ανυπαρξία και η αδιαφορία των αρμόδιων κρατικών αρχών, Δασαρχείο Πειραιά, αφού οι πεζοπόροι είδαν πλήθος αποβλήτων κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και κοπάδι από βοοειδή σε παράνομες / αυθαίρετες εγκαταστάσεις, στην κορυφή του βουνού δίπλα από τη στρατιωτική βάση.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία ανανέωσαν το ραντεβού τους με μόνιμο στόχο τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του όρους Αιγάλεω έως του τελευταίου φυσικού αποθέματος στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, στους παρευρισκόμενους, από τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, αρχίζει το πρόγραμμα θερινής πυρασφάλειας με επάνδρωση πυροφυλακίων, αποψιλώσεις, αποκαταστάσεις δασικών δρόμων και απομάκρυνση μπαζών και απορριμμάτων που έχουν απορριφθεί στο περιβάλλον. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει στενή συνεργασία με τους δασάρχες Αιγάλεω και Πειραιά, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πληροφορίες για το έργο «Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω»

Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο. Στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του άξονα: «Καινοτόμες δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις»

Προϋπολογισμός: 49.825,00 ευρώ

Δικαιούχος: ΙΕΑ – Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης

Σύμπραξη: ΙΕΑ – Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και ΠΕΣΥΔΑΠ

Σκοπός του έργου:  Η συμβολή στην προστασία και την αειφόρο διαχείριση του Όρους Αιγάλεω.

Μεθοδολογία: Καταγραφή (α) των οχλουσών δραστηριοτήτων, (β) των παράνομων χωματερών και (γ) της βιοποικιλότητας του Όρους Αιγάλεω.

Προσδοκώμενα αποτελέσματα: (α) Συγκέντρωση και επικοινωνία περιβαλλοντικής πληροφορίας μέσω ενός ψηφιακού αποθετηρίου για το Όρος Αιγάλεω που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό. (β) Ευαισθητοποίηση των πολιτών για το μοναδικής αξίας από οικολογικής άποψης Όρος Αιγάλεω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet