Δυναμικό παρών εθελοντών στο 5ο πότισμα του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό
Αυτοδιοίκηση

Δυναμικό παρών εθελοντών στο 5ο πότισμα του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό

Με τη σημαντική ανταπόκριση και συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τη στήριξη του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκε το 5ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο του 2015.

Μαζί και πολυάριθμοι πολίτες, εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους ανθρώπους του ΣΠΑΠ βρέθηκαν στο σημείο του ποτίσματος προκειμένου να διατηρήσουν στη ζωή τα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες. Στην προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν όλα τα οχήματα του Συνδέσμου, καθώς και οχήματα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Παλλήνης, Βριλησσίων, Κηφισιάς και Ραφήνας – Πικερμίου.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Με την πολύτιμη στήριξη του ΣΚΑΪ και τη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του ΣΠΑΠ και παρά τη ζέστη και τον δυνατό άνεμο, συνεχίζουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε τον χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις. Κανείς από εμάς δεν θέλει η προσπάθεια του χειμώνα να πάει χαμένη. Για τον λόγο αυτό σήμερα ήρθαμε και πάλι εδώ για να ποτίσουμε ακόμη μία φορά τα δεντράκια μας που τόσο το έχουν ανάγκη μετά το ζεστό καλοκαίρι. Πρόκειται για το δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό στάδιο της προσπάθειας που συστηματικά καταβάλλουμε κάθε χρόνο για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό και το οποίο θα καταφέρουμε παρά το ότι η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη και επίμονη. Εμείς όμως είμαστε αισιόδοξοι. Και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στις δράσεις μας. Σημαντική και η παρουσία της νέας γενιάς που αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο την προσπάθειά μας. Σε αυτά τα νέα παιδιά οφείλουμε να διδάξουμε την ευαισθησία και την αγάπη για το περιβάλλον και το βουνό.

»Ο ΣΠΑΠ θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να πρασινίσει και πάλι την Πεντέλη. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα φυτεύουμε και αναδασώνουμε και τα καλοκαίρια είμαστε στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας για την αποφυγή πυρκαγιών, είμαστε παρόντες σε κάθε συμβάν και παράλληλα ποτίζουμε τα μικρά δενδρύλλια που έχουμε φυτέψει τον περασμένο χειμώνα. Αυτό είναι το πλάνο μας και για φέτος, έτσι ενεργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

»Παράλληλα με τη σημερινή δράση και λόγω των αυξημένων ανέμων και άρα της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, όλα τα πυροφυλάκια του ΣΠΑΠ είναι επανδρωμένα με πυροφύλακες και οχήματα, οι οποίοι σε 24ωρη βάση επιτηρούν το Πεντελικό. Η ενίσχυση της επιφυλακής μας στο Πεντελικό είναι πολύ σημαντική. Για τον λόγο αυτό ξεκινήσαμε και θα ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση σειράς νέων πυροφυλακίων σε καίρια σημεία του βουνού, ώστε να προλαμβάνουμε κάθε ενδεχόμενο.

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν με τη συμμετοχή τους και αυτό το πότισμα στις πλαγιές του Πεντελικού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, στο Δασαρχείο Πεντέλης, στις εταιρείες και στους συλλόγους που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια, τους εργαζόμενους του ΣΠΑΠ και των δήμων και κυρίως στον ΣΚΑΪ που κάνει συνεχώς το καλύτερο δυνατόν για την υποστήριξη του περιβάλλοντος».

Ο δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος, ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου-Καψάλης και ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης
Ο δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος, ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου-Καψάλης και ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης

Στη δράση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, ο αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπατών – Αρτέμιδος Πέτρος Πουλάκης (μέλος Δ..Σ ΣΠΑΠ), η δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων Κατερίνα Χρυσοπούλου και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, συμμετείχαν στο πότισμα: Τα Εθελοντικά Κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, Βριλησσίων, Ραφήνας – Πικερμίου και Αγίου Στεφάνου.

Ο ΣΠΑΠ με ανακοίνωσή του απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΪ Γιάννη Σπανολιό και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΘΕΣΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet