Δυναμικό «παρών» της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Δυναμικό «παρών» της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία

Το μήνυμα ότι το ζήτημα της Μακεδονίας είναι εθνική υπόθεση και ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα ανεχθεί το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, της ιστορίας και των αξιών του Ελληνισμού έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό ζήτημα.

Παρουσία χιλιάδων κόσμου και εκπροσωπώντας την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού η οποία έδωσε δυναμικό «παρών» στο εθνικό κάλεσμα, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στην πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα.

Ο κ. Γ. Πατούλης αφού συνεχάρη τους πολίτες που έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δήλωσε ότι ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης για τα χημικά που πέταξαν οι αστυνομικοί.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό τόνισε ότι φέρει βαρύτατη ευθύνη και ζήτησε να πάρουν πίσω τη συμφωνία, καθώς, όπως είπε, είναι επιζήμια. «Βλάπτει τον τόπο και προσβάλει τα συμφέροντα, το φιλότιμο και την ευαισθησία των Ελλήνων. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ακρωτηριάσουμε την ιστορία μας και να αμαυρώσουμε τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας. Καμία πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει τους εθνικούς αγώνες και τη θυσία χιλιάδων ανθρώπων που έχυσαν το αίμα τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» τόνισε.

«Η Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα»

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο δυναμικό παρών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισήμανε ότι οι αιρετοί Α΄ Βαθμού με υπευθυνότητα θα είναι μπροστά στην προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων της χώρας.

«Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε όσους επιχειρούν να καπηλευθούν την ιστορία μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι άνθρωποι που είμαστε κάθε μέρα δίπλα στον πολίτη και αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες του, είμαστε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή αυτού του εθνικού αγώνα» επισήμανε.

Ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε ότι κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ ακραίων και των ανθρώπων που αγαπούν την πατρίδα τους.

«Είμαστε σήμερα εδώ Ελληνίδες και Έλληνες από όλη τη χώρα. Και στη συντριπτική μας πλειοψηφία δεν είμαστε ακραίοι, ούτε φανατικοί, όπως κάποιοι πάνε βολικά να μας παρουσιάσουν. Είναι εδώ οικογένειες, πατέρες και μανάδες μαζί με τα παιδιά τους. Νέες και νέοι, που έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους» τόνισε.

«Η Μακεδονία είναι εθνική υπόθεση»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος χαρακτήρισε το Μακεδονικό ως μία εθνική υπόθεση που απασχολεί όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από το πού κατάγονται.

«Όταν όλοι βγαίνουμε στους δρόμους για τη Μακεδονία μας, τότε αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: ότι αυτή η υπόθεση αγγίζει κάθε Έλληνα. Οι περισσότεροι από όσους είμαστε σήμερα εδώ, σε αυτό το παλλαϊκό συλλαλητήριο δεν είμαστε Μακεδόνες στην καταγωγή.

»Το αίτημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα: Πάρτε την πίσω!  Είναι μια επιζήμια συμφωνία που βλάπτει τον τόπο και προσβάλει τα συμφέροντα, το φιλότιμο και την ευαισθησία των Ελλήνων» τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης.

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του σήμερα το πρωί, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, εξέφρασε τη διαφωνία του για την κύρωση της «Συμφωνία των Πρεσπών» και αποφάσισε την επικαιροποίηση του ψηφίσματος που έχει εκδώσει από τον Ιούνιο. Στο ψήφισμα διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, η αντίθεση της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού στη «Συμφωνία των Πρεσπών», το αίτημα προς τα πολιτικά κόμματα να μην επικυρώσουν τη Συμφωνία με την ψήφο τους στη Βουλή και η πρόταση να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet