Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο παχέος εντέρου
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας WHO – Μάρτιος 2015) διοργανώνει τις «Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου». Η πρωτοβουλία διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, το Διαγνωστικό κέντρο BIOMEDICIN στο Μαρούσι, και τα Διαγνωστικά κέντρα ΒΙΟΤΥΠΟΣ Πεύκης, Χαλανδρίου και Μελισσίων.

Η δράση απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50 – 75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 15 έως 30 Απριλίου 2015 τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα παραπάνω διαγνωστικά κέντρα.

Καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310 459660 (Θεσσαλονίκη) για τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, στα τηλέφωνα 210 6124935-6 για το Διαγνωστικό Κέντρο BIOMEDICIN και στα τηλέφωνα 210 6148535-36 (Πεύκη), 210 6894509 (Χαλάνδρι), 210 6095590-1-2 (Μελίσσια) για τον ΒΙΟΤΥΠΟ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Συστήνεται στους πολίτες να έχουν τηλεφωνήσει πρώτα στο διαγνωστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί για να γνωρίζουν το ωράριο που μπορούν να προσκομίσουν το δείγμα. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet