Δ. Στεργίου-Καψάλης: “Καμία ανοχή στις παράνομες μετατροπές συμβάσεων”
Αυτοδιοίκηση

Δ. Στεργίου-Καψάλης: “Καμία ανοχή στις παράνομες μετατροπές συμβάσεων”

Ο δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής της Ενωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, καταδικάζει πρόσφατο ψήφισμα της “ευκαιριακής” -όπως τη χαρακτηρίζει- πλειοψηφίας της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) για τις μετατροπές συμβάσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Καμία Aνοχή σε Παράτυπη και Παράνομη Μετατροπή Σύμβασης από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου

Το ψήφισμα που εκδόθηκε από την ευκαιριακή πλειοψηφία της ΠΕΔΑ, δεν εκφράζει ούτε τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, ούτε περισσότερο τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, για τους οποίους υποτίθεται ότι η πλειοψηφία της ΠΕΔΑ ενδιαφέρεται.

Για την ΕΑΑ, κανόνας απαράβατος, είναι ο έλεγχος και η τήρηση της νομιμότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.

Δεν μπορούμε να υποκύψουμε σε κομματικά κελεύσματα, τα οποία έτσι και αλλιώς έφεραν την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της σε αυτό το σημείο ηθικής και υλικής απαξίωσης.

Είναι σαφές ότι η ΕΑΑ δεν μπορεί να στηρίξει και να δώσει άλλοθι σε καμία παράνομη και παράτυπη ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται, είτε από τους αιρετούς με παράτυπες προσλήψεις, είτε από την κεντρική εξουσία, με παράλογες απαιτήσεις. Για τον λόγο αυτό η πρόταση του προέδρου της ΠΕΔΑ καταψηφίστηκε από την ΕΑΑ.

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης
Επικεφαλής ΕΑΑ
Δήμαρχος Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet