Εγκαίνια ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης από τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης από τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), εγκαινίασε τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής δομής, του Κέντρου Πρόληψης Υγείας -ΚΕΠ Υγείας.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας θα είναι  η ενημέρωση και η κινητοποίηση όλων των πολιτών, μέσω της διοργάνωσης προληπτικών εξετάσεων, για επτά κύρια νοσήματα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει, αλλά και στα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Τα εγκαίνια των ΚΕΠ  Υγείας έγιναν παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Νέας  Σμύρνης κ. Συμεών, του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου και του κ. Γιώργου Πατούλη, πρόεδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, δημάρχου Αμαρουσίου, καθώς επίσης και πλήθους πολιτών, που στήριξαν με τη παρουσία τους τη νέα δομή υγείας και πρόληψης του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Η πρόληψη, μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου, ενισχύεται από τον θεσμικό ρόλο των δήμων. Ένας ακόμη Δήμος εγκαινιάζει μια δομή που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους δημότες να προλάβουν, σύμφωνα με την ηλικία τους, νοσήματα, πριν φτάσουν να θεραπεύονται γι’ αυτά».

Η νέα δομή  θα δώσει τη δυνατότητα  στον τοπικό πληθυσμό, μέσω της ενημέρωσης και της σωστής καθοδήγησης από επαγγελματίες υγείας του Δήμου, να συμμετάσχουν σε προγράμματα  προσυμπτωματικού ελέγχου και να μειώσουν έτσι  τους κινδύνους  νόσησης από τα επτά κύρια νοσήματα, όπως πρόληψη του καρδιαγγειακού κινδύνου, καρκίνος του εντέρου, καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καθώς και για την πρόληψη του μελανώματος, της ρήξης ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής, αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και κατάθλιψης.

Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας,  οι πολίτες του Δήμου που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και είναι ανασφάλιστοι, θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις που θα γίνονται δωρεάν από εθελοντές γιατρούς, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, ενώ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι εξετάσεις θα καλυφθούν από το ασφαλιστικό ταμείο, με το παραπεμπτικό του προσωπικού γιατρού του κάθε πολίτη.

«Ο προσανατολισμός της δομής θέτει γερά θεμέλια για το θεσμικό πλαίσιο της Πρόληψης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet