Εγκαίνια ΚΕΠ Υγείας Δήμου Καρύστου στην Εύβοια
Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια ΚΕΠ Υγείας Δήμου Καρύστου στην Εύβοια

Τη Δευτέρα 22/7/2019 πραγματοποιήθηκαν, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Δήμο Καρύστου, τα εγκαίνια τη νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα 8 νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καρδιαγγειακός κίνδυνος, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, καρκίνος του προστάτη, μελάνωμα και κατάθλιψη.

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Δήμος Καρύστου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το ξεκίνημα και τη λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας. Μια νέα δομή για τους δημότες μας, ένα ισχυρό εργαλείο στη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους, ώστε η πρόληψη να μπει συνειδητά στη ζωή όλων μας». 

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας, σημειώνοντας:

«Τα ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων. Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας αποτελείται από 95 δήμους μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας, να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Η δομή αυτή είναι ένα βασικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ, που έχει ως σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών για να προληφθούν έγκαιρα σοβαρές παθήσεις».

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επίσης, αναφέρθηκε στην ευθύνη της Περιφέρειας, να επενδύσει στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων και τόνισε ότι αυτό θα υλοποιηθεί  μέσα από την επιδότηση των ΚΕΠ Υγείας.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας, νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και η υπεύθυνη Κοινωνικής Μέριμνας και πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Καρύστου, Μαρία Βερούχη.

Ακολούθησε παρουσίαση των πρωτοκόλλων του ΠΟΥ για τον προσυμπτωματικό έλεγχο από τον διευθυντή της 3ης Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρύστου, Αλκιβιάδη Βόσσο.  

Τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας και πρόληψης «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» ευλόγησε ο αιδεσιμότατος πατήρ Πέτρος Κρίσιας, ενώ τα στήριξαν, με τη παρουσία τους ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός, ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, η συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, Νταίζη Παπαθανασοπούλου, ο γενικός διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου και πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet