Ενθουσίασαν οι μικτές χορωδίες στη διαδημοτική εκδήλωση του ΣΒΑΠ στον Γέρακα
Αυτοδιοίκηση

Ενθουσίασαν οι μικτές χορωδίες στη διαδημοτική εκδήλωση του ΣΒΑΠ στον Γέρακα

Ενθουσιασμό και χειροκροτήματα προκάλεσαν οι τέσσερις εξαιρετικές μικτές χορωδίες των Δήμων Παπάγου – Χολαργού, Γαλατσίου, Μεταμόρφωσης και Παλλήνης, στη διαδημοτική πολιτιστική εκδήλωση του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Υπό τη διεύθυνση των αναγνωρισμένων μαέστρων Χαράλαμπου Μιχαηλίδη (Δήμος Παλλήνης), Νίκου Καριώτη (Δήμος Μεταμόρφωσης), Σπύρου Παπαδάτου (Δήμου Γαλατσίου) και Σταύρου Μπερή (Δήμος Παπάγου – Χολαργού), παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα το οποίο περιείχε γνωστά ελληνικά τραγούδια, παραδοσιακά και σύγχρονα, μεγάλων συνθετών, όπως των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μουζάκη, Χατζηνάσιου, Γκάτσου, μέχρι και ξένα, negro spiritual, εκκλησιαστικούς ύμνους και τη ρώσικη Καλίνκα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Διαδημοτικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Εν Άστει», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη του.

Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος σε σχετική ανακοίνωσή του: «Η διαδημοτική εκδήλωση των Μικτών Χορωδιών επιβεβαίωσε περίτρανα ότι οι δήμοι διαθέτουν ένα “πολύ καλό υλικό” το οποίο πρέπει να “αναδεικνύεται” και να “επιβραβεύεται” και εκτός των συνόρων των δήμων τους».

Μετά την εκδήλωση, ο Δήμος Παλλήνης απένειμε τιμητικές πλακέτες και ανθοδέσμες στους μαέστρους και στους πιανίστες των τεσσάρων χορωδιών.

Ο δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Παλλήνης με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε όλα τα επίπεδα και ευχαρίστησε τις τέσσερις χορωδίες για την υπέροχη μουσική βραδιά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Κουράσης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία και αναφέρθηκε στους σκοπούς της πραγματοποίησης των διαδημοτικών συνεργασιών, εστιάζοντας στη σύσφιξη των διαδημοτικών σχέσεων και στην ανάδειξη των ποιοτικών δημοτικών σχημάτων του κάθε Δήμου.

Τέλος, εκπρόσωπος του Δήμου Παπάγου – Χολαργού ανέγνωσε την επιστολή του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου στην οποία μετέφερε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο Παλλήνης και τον ΣΒΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet