Εντυπωσίασε «Το Θαύμα της Ενέργειας» – Επιτυχημένη δράση του ΠΕΣΥΔΑΠ για την ανακύκλωση
Αυτοδιοίκηση

Εντυπωσίασε «Το Θαύμα της Ενέργειας» – Επιτυχημένη δράση του ΠΕΣΥΔΑΠ για την ανακύκλωση

Περιβαλλοντική διάσταση έλαβε το κλείσιμο του 2018 μέσα από την πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) να παρουσιάσει, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Re-battery, τη θεατρική παράσταση «Το Θαύμα της Ενέργειας» σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Δήμων Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας.

Η παράσταση είχε έντονα τα στοιχεία του χορού, της θεατρικής έκφρασης και της αφήγησης και το κοινό, σε διαδραστική σχέση με τους καλλιτέχνες της σκηνής, συμμετείχε ενεργά ως συμπρωταγωνιστής.

Το έργο… έπιασε το νήμα από την ιστορία μιας μπαταρίας που έχοντας φτάσει στο τέλος της «ζωής» της, έβαλε σκοπό να καταστρέψει τον δημιουργό της. Στην εξέλιξή της οι θεατές ήρθαν αντιμέτωποι με μια φιγούρα η οποία γίνεται ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και κορυφώθηκε εξηγώντας πώς κάτι επικίνδυνο και κακό μπορεί, με τη σωστή συμπεριφορά των πολιτών και μέσα από τις διαδικασίες της ανακύκλωσης, να μετατραπεί σε καλό και χρήσιμο, μεταδίδοντας με εκπαιδευτικό και παραστατικό τρόπο το μήνυμα της ανακύκλωσης των μπαταριών μόλυβδου οξέος. Στο πλαίσιο αυτό πολλά παιδιά και γονείς, σε εορταστικό κλίμα, ενημερώθηκαν, διασκέδασαν και επέλεξαν την Ανακύκλωση.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρ. Γουρδομιχάλης, τόνισε ότι: «Είναι σημαντικό να υπάρχει διάχυση της πληροφορίας τόσο σχετικά με τις συνέπειες των αποβλήτων όσο και των ωφελειών της ανακύκλωσής τους. Μέσα από τις συνεργασίες που θεσπίζουμε επιχειρούμε να αναδείξουμε αυτήν τη διάσταση, χωρίς καμία επιβάρυνση των Δήμων – μελών μας. Μετά την μεγάλη επιτυχία στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού, σειρά πλέον παίρνουν και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι Δήμοι – μέλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet