Εορταστική συναυλία με άριες στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου «Το Καμίνι»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Εορταστική συναυλία με άριες στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου «Το Καμίνι»

Εορταστική συναυλία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου «Το Καμίνι» με διάσημες άριες και πασίγνωστα τραγούδια στο πνεύμα των Χριστουγέννων και αποσπάσματα από το έργο, ορατόριο «Το Φως της Χριστιανοσύνης» του Παναγιώτη Καρούσου.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος και ακολούθησε η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα η οποία ερμήνευσε με μεγάλη μουσικότητα και αίσθημα την άρια της Μαρίας Μαγδαληνής του Π. Καρούσου, όπως και την άρια «Heia, in den Bergen» από την οπερέτα «Die Csárdásfürstin» του E. Kálmán που ξεσήκωσε το ακροατήριο.

Στη συνέχεια ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος καταχειροκροτήθηκε ερμηνεύοντας τον υπέροχο «Ύμνο της Αγάπης» του Αποστόλου Παύλου σε μελοποίηση Π. Καρούσου, στο διάσημο τραγούδι «White Christmas» του Irving Berlin, και στο «Torna a Surriento» του Ernesto De Curtis.

Ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος ερμήνευσε εντυπωσιακά τον «Ύμνο στον Ιησού Χριστό» του Π. Καρούσου, καθώς και την πασίγνωστη ιταλική καντσονέτα «Dicitencello Vuie». Στη συναυλία συμμετείχε και ο τενόρος Γιάννης Μπρίτσας, ενώ τους καλλιτέχνες συνόδευσε στο πιάνο ο Παντελής Λεγάκης.

Ήταν μια υπέροχη μελωδική βραδιά με την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα να χειροκροτεί και να συγχαίρει τους καλλιτέχνες. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας είχε η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα.

Η συναυλία τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς, στο πλαίσιο του Χειμερινού Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, καθώς και η Μαργαρίτα Μανδηλαρά, πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet