Επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων ζητά η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων ζητά η ΚΕΔΕ

Παρέμβαση στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με την οποία θα ζητά την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και θα βεβαιώνει την αναγκαιότητα επαναφοράς άσκησης της αρμοδιότητας φύλαξης των σχολείων από τους Δήμους. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιό της στη συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2014, οπότε συζήτησε εκτάκτως το θέμα παρουσία των ίδιων των σχολικών φυλάκων.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους δημάρχους της χώρας, όπως έχουν πράξει μέχρι σήμερα, να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα των σχολικών φυλάκων και να μην προχωρούν σε άσκηση ένδικων μέσων – εφέσεων μετά από πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο υπογραμμίζει πως η στήριξη από τους δημάρχους των σχολικών φυλάκων στον δικαστικό τους αγώνα τυγχάνει της πλήρους πολιτικής στήριξης εκ μέρους της ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος τονίστηκε ότι η Αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποί της από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των σχολικών φυλάκων γιατί θεωρούν ότι ο θεσμός του σχολικού φύλακα είναι αναγκαίος για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων των πόλεων και ως εκ τούτου πρέπει να επανενεργοποιηθεί η άσκηση της αρμοδιότητας από τους Δήμους της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet