Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους του Αυχένα από τους Δήμους Φιλοθέης – Ψυχικού και Γαλατσίου 
Αυτοδιοίκηση

Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους του Αυχένα από τους Δήμους Φιλοθέης – Ψυχικού και Γαλατσίου 

Με σεμνότητα τελέστηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 επιμνημόσυνη δέηση από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη πατέρα Ιωακείμ, προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας, στον ομαδικό τάφο του Γαλατσίου (Πρωτοπαπαδάκη & Καλπακίου) με τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στις 29-09-1944.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και εκφώνηση ονομάτων πεσόντων, καθώς και ενός λεπτού σιγή από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου, της διευθύντριας Ελένης Προκοπίου και των καθηγητών του σχολείου.

Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης αναθηματικής στήλης στην οποία αναγράφονται τα εξής:

Εδώ, την Παρασκευή 29.09.1944,

εκτελεστήκαμε από τους Γερμανούς – ναζί κατακτητές:

  1. Αλατσεράκης Γεώργιος, ετών 24
  2. Ασβεστάς Νικόλαος, ετών 16
  3. Γραμμάτικας Ηλίας, ετών 24
  4. Ζεμπεκές Νικόλαος
  5. Μπρούνης Πέτρος
  6. Νικηφόρου Ιωάννης
  7. Τουρλός ή Τούρλος Δημήτριος
  8. Τσομπανίδης Γεώργιος, ετών 49
  9. Χρυσόγελος Δημήτριος, ετών 20
  10. Αβούρης Γεώργιος

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο, τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη, από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου, καθώς και από τις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Γαλατσίου ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Μάνος Ελευθερίου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Βασίλης Δερεδίνης και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Κώστας Μπάστας.

Με άνθη και δάφνινα στεφάνια, κεράκια, κόλυβα, αλλά και μια ελληνική σημαία να κυματίζει επάνω από τον τάφο, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου – στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου 1940 – τίμησε τους εκτελεσθέντες στον αυχένα του Αγχεσμού, αλλά και όλους τους νεκρούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet