Το ψιλόβροχο δεν εμπόδισε τη δενδροφύτευση στο Πεντελικό
Αυτοδιοίκηση

Το ψιλόβροχο δεν εμπόδισε τη δενδροφύτευση στο Πεντελικό

Η 3η δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) χαρακτηρίστηκε από την ικανοποιητική προσέλευση εθελοντών όλων των ηλικιών, παρά το ψιλόβροχο που έπεφτε στο Πεντελικό.

Οι εθελοντές αψήφησαν το συνεχές ψιλόβροχο, ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ και του ΣΚΑΪ και στήριξαν για άλλη μία φορά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος.

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, αιρετοί από πολλούς δήμους,  εθελοντές του ΣΠΑΠ και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης δήλωσε: «Η προσέλευση των εθελοντών για τη σημερινή δενδροφύτευση στο Πεντελικό δεδομένων των καιρικών συνθηκών ήταν αρκετά καλή. Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω το αίσθημα εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας και που κυριαρχεί κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΪ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό.

»Η σημερινή παρουσία των εθελοντών κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως των νεαρότερων, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού.

»Ένα θερμότατο ευχαριστώ στον ΣΚΑΪ,  που συνδράμει εδώ και πολλά χρόνια τον ΣΠΑΠ, αλλά και  σε όλους όσους ήρθαν στον Άγιο Πέτρο Πεντελικού σήμερα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τις πολλές εθελοντικές ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής. 

»Ελπίζω η συμμετοχή στις επόμενες δράσεις του ΣΠΑΠ, που σκοπό θα έχουν το πότισμα των δεκάδων χιλιάδων δενδρυλλίων που έχουν φυτευτεί, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, τα Εξωτερικά Συνεργεία Πρασίνου και το Ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Τη δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα  με την παρουσία τους ο δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στρατηγός Στέλιος Στεφανίδης (διαχρονικός φίλος και προστάτης του Πεντελικού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου), ο αντιπρόεδρος  ΣΠΑΠ – δημοτικός σύμβουλος Διονύσου Αθανάσιος Κρητικός, ο δημοτικός σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση: ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας-Πικερμίου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες, στην ανακοίνωσή του, στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους χορηγούς της αναδάσωσης: τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΘΕΣΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την εταιρεία ξηρών καρπών ΑΦΟΙ ΣΥΡΜΑ ΑΒΕΕ, το αρτοποιείο ΒΕΝΕΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, το αλλαντοποιείο «Παρθενών», την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνα και τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας δράσεων προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet