Ευαισθητοποιημένοι πολίτες πήραν μέρος στο 2ο Εθελοντικό Πότισμα του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες πήραν μέρος στο 2ο Εθελοντικό Πότισμα του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό

Με ικανοποιητική προσέλευση εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών, παρά τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν στην Αττική, ολοκληρώθηκε το 2ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2019 από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στις περιοχές που αναδασώθηκαν τον περασμένο χειμώνα, στη Νταού Πεντέλης.

Στη δράση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, και η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης Ντίνα Λαζή.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα του ΣΠΑΠ και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Ραφήνας – Πικερμίου (ΕΘΟΡΠ).

Στη δράση συμμετείχαν επίσης, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, έδωσαν δροσιά και ζωή στα χιλιάδες δενδράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες. 

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Παρά τις συνθήκες καύσωνα, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική η προσέλευση των εθελοντών και όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στο σημερινό κάλεσμα για δράση ποτίσματος, εδώ στην περιοχή της Νταού στο Πεντελικό. Άσχετα από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των δυνάμεων μας είναι σε κατάσταση επιφυλακής στην οποία βρισκόμαστε εξ αιτίας της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, δεν θα μπορούσαμε να μην συνεχίζουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, που δίνουν ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε τον χειμώνα. Στόχος μας είναι να μη χαθεί ούτε ένα από αυτά, για να επιτύχουμε στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε τόσο εμείς στον ΣΠΑΠ, αλλά και οι Δήμοι – μέλη μας για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό. Με την πολύτιμη συνεργασία των Δήμων – μελών μας, του Δασαρχείου Πεντέλης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και τη συμμετοχή των εθελοντών του ΣΠΑΠ, συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε τον χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις.

»Η ανάπλαση του Πεντελικού είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με τον χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στις δράσεις μας».

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΪ, Γιάννη Σπανολιό, και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΧΤΥΠΟΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, καθώς και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, ΘΕΣΗ, Edisorama, ΟΤΑ Voice και Vrilissia News. Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της δράσης, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, και τα σούπερ μάρκετ  Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet