Ζητήματα που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων συζήτησαν Μ. Χρυσοβελώνη και Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Ζητήματα που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων συζήτησαν Μ. Χρυσοβελώνη και Γ. Πατούλης

Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την ισότητα των φύλων από την υφ. Εσωτερικών, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δρομολόγηση κατάρτισης ενός συμφώνου συνεργασίας με την ΚΕΔΕ για ζητήματα που σχετίζονται με τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα ισότητας.

Ο κ. Πατούλης μετέφερε στην κ. Χρυσοβελώνη τη βούληση της ΚΕΔΕ να συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες με στόχο την προώθηση της ίσης συμμετοχής γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς και υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης για την άρση των έμφυλων στερεοτύπων. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την κ. Χρυσοβελώνη να απευθύνει χαιρετισμό στη θεματική ενότητα που συμπεριλαμβάνεται στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, με αντικείμενο Τοπική Αυτοδιοίκηση και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή γόνιμων απόψεων επί του ζητήματος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Με την κ. Χρυσοβελώνη συζητήσαμε την υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της ΚΕΔΕ με στόχο την από κοινού προώθηση πρωτοβουλιών που θα αναδεικνύουν τα ζητήματα ισότητας των δύο φύλων.

»Η ισότητα των φύλων συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα για όλους και όλες. Οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί μεταξύ των φύλων δεν έχουν θέση στη σύγχρονη κοινωνία που θέλουμε να ζούμε. Σε αυτό το πλαίσιο το ζήτημα της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στο “γίγνεσθαι” της χώρας, αποτελεί εθνική αναγκαιότητα.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στον αγώνα των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, με στόχο να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση την επιτάχυνση των αποφάσεων που απαιτούνται για να εφαρμόζεται η ισότητα των φύλων στην πράξη και να μην μένει μόνο στα χαρτιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet