Ημερίδα ΠΕΔΑ για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ημερίδα ΠΕΔΑ για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Η ανάγκη αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων στο κυκλοφοριακό των πόλεων με έμφαση στην αποκατάσταση ισότιμης παρουσίας των μέσων, αλλά και του τρόπου μετακίνησης, μέσω ενός σχεδιασμού που θα καταλήγει στην ανάδειξη των πλέον κατάλληλων επιλογών και πολιτικών, ήταν το θέμα εργασιών ημερίδας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ενώπιον αιρετών και στελεχών των Δήμων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, στη σημασία της πρωτοβουλίας που δρομολογήθηκε, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αποτελούν την ιδέα μιας ολοκληρωμένης συνεκτικής προσέγγισης που ενισχύει την ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των μέσων μεταφοράς παράλληλα με τη στροφή προς εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης».

«Πρόκειται» -είπε ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ- «για ένα στρατηγικό σχέδιο που προσβλέπει στην ικανοποίηση των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και στα περίχωρά τους με ζητούμενο, την καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ λαμβάνει υπόψη του τις βασικές αρχές της ενοποίησης και της διαδημοτικής συλλειτουργίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΕΔΑ αναλαμβάνει την υποστήριξη και τον συντονισμό των Δήμων Αττικής για τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Σήμερα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔΑ έγινε η πρώτη ενημερωτική παρουσίαση αναφορικά με τον συντονισμό της οργάνωσης και του προγραμματισμού των εργαστηρίων επιμόρφωσης αιρετών και στελεχών που θα ακολουθήσουν.

Ομιλητές της ημερίδας, ήταν οι:

  • Πολύκαρπος Καρκαβίτσας, χωροτάκτης πολεοδόμος – συγκοινωνιολόγος,
  • Ευθύμιος Μπακογιάννης, δρ. πολεοδόμος – συγκοινωνιολόγος μηχανικός,
  • Θάνος Βλαστός, καθηγητής Πολεοδομίας και Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, ΕΜΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet