Ημερίδα «Τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ημερίδα «Τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR) πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα «Τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον» την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015.

Η ημερίδα θα γίνει στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί μελέτη που έχει εκπονήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών, σχετική με θέματα που αφορούν την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης από τον γενικό γραμματέα του CEMR Frederic Vallier, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ Αλέξης Καστρινός, δήμαρχος Πηνειού, θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΚΕΔΕ για την οικονομική κατάσταση των δήμων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στους εξής τρεις θεματικούς κύκλους:

  • Δήμοι και χρηματοπιστωτικό σύστημα, με ομιλητές τη δρ. Μ. Σιολίου, ειδική στην περιφερειακή πολιτική και διευθύντρια Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τον Κ. Βαρλαμίτη, πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
  • Αναπτυξιακά Προγράμματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ομιλητές, τον Δ. Παπαστεργίου, πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Τρικκαίων, τον Π. Μαΐστρο, επιστημονικό συνεργάτη ΚΕΔΕ και τον Γ. Ζερβό, επιστημονικός συνεργάτης ΚΕΔΕ.
  • Δημοσιονομική αποκέντρωση, με ομιλητές τον καθηγητή Ν. Φράγκο, γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, τον Θ. Παπαδόπουλο, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Θέρμης, Ρ. Γκέκα, επιστημονικό συνεργάτη της ΚΕΔΕ.

Στόχος της ημερίδας είναι να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας στρατηγικής για τα οικονομικά των δήμων, συνυπολογίζοντας τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στους ευρωπαϊκούς δήμους.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet