Η ΑΚΟΣ στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού: «Η πρόληψη είναι γένους θηλυκού»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Η ΑΚΟΣ στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού: «Η πρόληψη είναι γένους θηλυκού»

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού είναι ο νέος σταθμός στον αγώνα της ΑΚΟΣ για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και  του ευ ζην ως ασφαλιστικές δικλείδες στην τοξική καθημερινότητα που απειλεί την υγεία μας.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, σε μία έμπρακτη απόδειξη της ευαισθητοποίησής του σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προάσπιση της υγείας των πολιτών, προσκαλεί σε μία εκδήλωση με… άρωμα γυναίκας.

“Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 18:00, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού λέμε ναι στην πρόληψη και στο ευ ζην”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ογκολόγος-ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη,  θα μιλήσει για το «Γυναικείο στήθος: Πηγή ζωής και έμπνευσης», ενώ η  ερευνήτρια  και δημιουργός του Replayce, Έρρικα Πρεζεράκου, συνοδοιπορεί για μία ακόμη φορά με την ΑΚΟΣ και θα αναπτύξει το θέμα: «Όταν το σώμα αποκαλύπτει τα παράπονα της ψυχής».

Με αφορμή την εκδήλωση, η Δρ. Κατσώχη σημειώνει: «Για την ΑΚΟΣ, μια από τις λέξεις- κλειδιά στην πρόληψη είναι η λέξη Ενημέρωση. Για μας, σημαίνει Έν και ημέρα, ζω την ημέρα, μέσα στην ημέρα. Η ενημέρωση δεν είναι η παροχή απλών πληροφοριών και ειδήσεων, είναι η μετατροπή της είδησης σε συνείδηση. 

Σκοπός μας είναι να γίνει συνείδηση το να ζούμε και να απολαμβάνουμε κάθε μέρα μας άσχετα αν είμαστε υγιείς ή ασθενείς».

Η ΑΚΟΣ είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρία που στον πυρήνα της αποτελείται από επιστήμονες του χώρου της υγείας και αποθεραπευμένους από τον καρκίνο. Αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης και του ευ ζην και αφετέρου παρέχει στήριξη στους αποθεραπευμένους της νόσου. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Πανελλαδική εκστρατεία της ΑΚΟΣ για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης, ενώ σχεδίασε και διανέμει δωρεάν στους αποθεραπευμένους  το «Ημερολόγιο Αποθεραπείας», ένα βιβλιάριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησής τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet