«Η καταστροφή στα Κύθηρα αποκαλύπτει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

«Η καταστροφή στα Κύθηρα αποκαλύπτει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού»

«Η καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα αποκαλύπτει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

«Με θλίψη, αγανάκτηση και θυμό διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι ο κρατικός μηχανισμός και το αρμόδιο υπουργείο πιάστηκαν απροετοίμαστοι και δεν έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά στην καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα. Αν πραγματικά υπήρχε συντονισμός τότε για ποιο λόγο χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, για να υπάρξει η αναγκαία κινητοποίηση;», επεσήμανε ο κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το πρόβλημα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εξήρε τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών, καθώς και του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι «είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που κατέβαλαν. Δυστυχώς όμως δεν είχαν για σύμμαχό τους τα απαιτούμενα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, από ότι διαπιστώνεται. Αυτό φυσικά δεν είναι ευθύνη τους, αλλά του κρατικού μηχανισμού».

«Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε με αυτό το τρόπο ότι η ανυπαρξία των αναγκαίων εργαλείων οδήγησε σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής καλά θα έκανε, αντί να σκορπάει άσκοπα δεξιά και αριστερά χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τα διαθέσει για αναπτυξιακά έργα, υποδομές και πρόληψη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος και δημιουργούνται, με τη συμμετοχή όμορων δήμων και εθελοντών, σύνδεσμοι προστασίας των δασών, τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά στο επίπεδο της πρόληψης», τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης.

«Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στον συνάδελφο δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία. Η ΚΕΔΕ είναι στη διάθεσή του προκειμένου να του παράσχει έμπρακτα βοήθεια όπου ο ίδιος κρίνει ότι είναι αναγκαία», συμπλήρωσε.

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει: «Ο αρμόδιος υπουργός και οι επικεφαλής του κρατικού μηχανισμού που είχαν την ευθύνη του συντονισμού θα πρέπει να μας απαντήσουν στο ερώτημα, “για ποιο λόγο έμεινε αβοήθητο αυτό το νησί;”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet