Η ΚΕΔΕ διεκδικεί συμμετοχή στην Εθν. Επιτρ. Διαχείρισης Ραδιενεργών Αποβλήτων
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ διεκδικεί συμμετοχή στην Εθν. Επιτρ. Διαχείρισης Ραδιενεργών Αποβλήτων

Απαραίτητη και επιβεβλημένη θεωρεί η ΚΕΔΕ τη συμμετοχή τόσο τη δική της όσο και των ΟΤΑ Α΄ βαθμού στην υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, μέσω της ΚΕΔΕ, στην υπό σύσταση Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Ραδιενεργών Αποβλήτων (ΕΕΔΡΑ), η οποία δεν προβλέπεται, δεδομένου ότι  «ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι ουσιαστικός στις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις για τη λειτουργία σχετικών μονάδων διαχείρισης», όπως αναφέρεται στην επιστολή, και προκειμένου  να εξασφαλιστεί η ουσιαστική συνεισφορά της στους σχετικούς σχεδιασμούς, αλλά και την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν.

«Πρέπει να καθιερωθεί ενεργός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των ΑΚΡΑ σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στην παρακολούθηση της λειτουργίας εγκαταστάσεων, ακόμα και με δικούς της ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την πιστοποίηση της ασφαλούς λειτουργίας εγκαταστάσεων και χώρων προσωρινής απόθεσης, την ασφαλή μεταφορά με κατάλληλες πιστοποιήσεις κλπ.» τονίζει ο κ. Γ. Πατούλης στην επιστολή του.

Διαβάστε την αναλυτική Επιστολή του Γ. Πατούλη στον Γ. Τσιρώνη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet