Η ΚΕΔΕ συμμετέχει στην προσπάθεια καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων
Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ συμμετέχει στην προσπάθεια καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων

Παρέμβαση για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking) έκανε στο Διεθνές Φεστιβάλ «Break the chain», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης.

Το διήμερο Διεθνές Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχε η ΚΕΔΕ, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα της Εμπορίας Ανθρώπων και συμμετείχαν επίσης φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ΜΚΟ, ιδρύματα και δημόσιοι φορείς, με κεντρικό σύνθημα «Μη μένεις αμέτοχος».

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε τις ανησυχητικές διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στα περισσότερα σημεία του πλανήτη. «Η Ελλάδα» –υπογράμμισε – «λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί τόσο χώρα “ενδιάμεσο” όσο και χώρα “προορισμού” για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων. Συμμετέχουμε στο σημαντικό αυτό Φεστιβάλ στέλνοντας το μήνυμα ότι η ΚΕΔΕ, ως φορέας που εκπροσωπεί την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού και ως θεσμός που βρίσκεται από οποιονδήποτε άλλο θεσμό εγγύτερα στους πολίτες, θα πρωτοστατήσει και σε αυτό το σοβαρό ζήτημα. Στρέφουμε την προσπάθεια μας στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στην αφύπνιση των πολιτών πανελλαδικά, μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους όλης της χώρας. Παράλληλα δημιουργούμε γραφεία ισότητας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις της Ευρώπης, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων που τείνει να πάρει δραματικές διαστάσεις».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, με τη στήριξη της ΚΕΔΕ, παρουσιάστηκε η χορευτική παράσταση «Λύτρωση» μία σύνθεση τεχνών μέσα από την οποία μεταφράζεται επί σκηνής μια πιο αισιόδοξη οπτική του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων. Οι πρωταγωνιστές είναι κοπέλες που πέρασαν από την εποχή της αθωότητας στον εφιάλτη του trafficking που όμως κατάφεραν να ξεφύγουν. Τη χορογραφία επιμελήθηκε η Διονυσία Κοπώνη και τη μουσική ο Στέλιος Γρίβας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet