Θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν υπουργός Εσωτερικών και ΕΝΔΑ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν υπουργός Εσωτερικών και ΕΝΔΑ

Τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ) σε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παύλος Καμάρας, ευχήθηκε εκ μέρους όλων των μελών της ΕΝΔΑ στον υπουργό συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο του. Εξέφρασε μάλιστα την αμέριστη συμπαράσταση και διάθεση για συνεργασία της ΕΝΔΑ, ώστε το έργο αυτό να καλύψει τα πραγματικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το έργο των δημάρχων.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ. και μέλους της ΕΝΔΑ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, σε εξαιρετικά φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης παρέδωσε στον υπουργό και τον γενικό γραμματέα υπόμνημα, με βασικές θέσεις της Ένωσης, σε μία σειρά θεμάτων της Τ.Α. (οικονομικά, εκλογικός Νόμος, Καταστατική θέση των αιρετών κ.λπ.), όπως αυτά διαμορφώθηκαν και μετά τις πρόσφατες εργασίες του Forum που έγινε στον Πόρο.

Ο υπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για τους στόχους και τις δραστηριότητες της Ένωσης, ενώ δήλωσε πρόθυμος, σε μία μελλοντική συνάντηση, να συζητήσει βασικά προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας την εμπειρία των μελών της Ένωσης και τις γνώσεις τους. Ώστε οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει «να έρχονται από κάτω, από ανθρώπους που ζουν και γνωρίζουν τα προβλήματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet