Αγωνία ΚΕΔΕ για το αν επιτευχθεί ο στόχος διανομής των μασκών σε όλα τα σχολεία
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Αγωνία ΚΕΔΕ για το αν επιτευχθεί ο στόχος διανομής των μασκών σε όλα τα σχολεία

Για «αγώνα δρόμου» κάνει λόγο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σχετικά με την προμήθεια και διανομή μασκών στα σχολεία έως το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020, οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της φετινής χρονιάς.

Ωστόσο, στα… ψιλά της σχετικής ανακοίνωσης διαπιστώνεται η αγωνία εάν θα επιτευχθεί ο στόχος, κάτι που αποτυπώνεται στη φράση «είναι δεδομένο ότι το Σαββατοκύριακο οι ∆ήμοι σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ αναφέρει:

Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί η ΚΕ∆Ε και οι ∆ήμοι της χώρας για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία, υποχρέωση που ανέλαβε σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 14/9.

Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας, με την ΥΑ του ΥΠ.ΕΣ. στις 24/08, η ΚΕ∆Ε έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09. με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 4/09, και στις 8/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων.

Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με τον χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής, αλλά και τον χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή 11/09 αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής.

Είναι δεδομένο ότι το Σαββατοκύριακο οι ∆ήμοι σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet