Αποφασιστικό βήμα για το μέλλον του «Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες»
Θεσμικοί Φορείς

Αποφασιστικό βήμα για το μέλλον του «Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες»

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 16 Οκτωβρίου, συνάντηση συντονισμού και διαβούλευσης του δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες, για την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στη συνάντηση συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτρης Κάρναβος, σήμαρχος Καλλιθέας και β’ αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, και ομιλητές οι κ.κ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, επίκουρος καθηγητής Έδρας Ποντιακών Σπουδών τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ και ο δρ. Θεοδόσης Κυριακίδης, διδάκτωρ νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης.

Παρεμβάσεις έγιναν από δημάρχους του Δικτύου που παρευρέθησαν. Τέλος, παρέμβαση έκανε και ο κ. Ιωάννης Βικελίδης, σύμβουλος Πρεσβείας Α’, διευθυντής υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του ΥΠ.ΕΞ.

Τη συνάντηση απασχόλησε το ζήτημα της διεύρυνσης των στόχων του Δικτύου, με σκοπό να συμπεριληφθεί το σύνολο των γενοκτονιών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, όπως υπογράμμισε σχετικά, ο κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet