Απ. Τζιτζικώστας προς περιφερειάρχες: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας με τον κορωνοϊό
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Απ. Τζιτζικώστας προς περιφερειάρχες: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας με τον κορωνοϊό

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 17/3, έκτακτη σύσκεψη των 13 περιφερειαρχών της χώρας, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, για την πορεία εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τους περιφερειάρχες για το γεγονός ότι οι Περιφέρειες της χώρας έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αντιμετωπίζοντας μέχρι στιγμής με ψυχραιμία και υπευθυνότητα την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Ως περιφερειάρχες έχουμε αποδείξει, με τα μέτρα που λάβαμε από την πρώτη στιγμή, πολλές φορές νωρίτερα κι από τις οδηγίες της Πολιτείας, ότι μπορούμε να προφυλάξουμε τους εργαζομένους και τους πολίτες που συναλλάσσονται με τις περιφερειακές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Όλοι έχουμε λάβει σειρά μέτρων προστασίας, οι υπηρεσίες εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά (υγείας) και οι συμπολίτες μας εξυπηρετούνται για το σύνολο των ζητημάτων τους είτε τηλεφωνικώς, είτε ηλεκτρονικώς, καθώς όλες οι Περιφέρειες παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα. Με την ίδια υπευθυνότητα λειτούργησαν μέχρι σήμερα και οι Δήμοι» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και συμπλήρωσε:

«Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι έχει την ικανότητα και τις δυνατότητες να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια τόσο μεγάλη κρίση, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Τα δύσκολα όμως είναι ακόμα μπροστά μας. Θα είμαστε σε 24ωρη ανοιχτή συνεδρίαση και συνεργασία και εφόσον χρειαστεί θα συγκαλέσουμε εκτάκτως ανά πάσα στιγμή νέα σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης»

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς των περιφερειαρχών, προκειμένου να τους υποβάλει στην κυβέρνηση, ενώ επεσήμανε ότι θα εξεταστεί η εφαρμογή και στις 13 Περιφέρειες της χώρας πρωτοβουλιών που ήδη έχουν αναλάβει μεμονωμένα κάποιες Περιφέρειες.

Επίσης, τόνισε ότι είναι κρίσιμο να περάσει σε όλους τους πολίτες το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» και να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση για διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών σε όλες τις Περιφέρειες, σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα και να ανταποκριθούν οι Περιφέρειες στη σχετική έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet