Γ. Πατούλης: Σήμερα ζούμε μια εποχή της λιγότερης Ευρώπης
Θεσμικοί Φορείς

Γ. Πατούλης: Σήμερα ζούμε μια εποχή της λιγότερης Ευρώπης

Την πεποίθηση ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης είναι η διασφάλιση μίας ισχυρής Ευρώπης, διατύπωσε ο περιφερειάρχης Αττικής και νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Γιώργος Πατούλης, σε παρέμβασή του στη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια της ΕτΠ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης».

«Οι χώρες μας γίνονται λιγότερο ευρωπαϊκές»

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί μία νέα πνοή και ώθηση στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ιδέα και στις αξίες που αυτή πρεσβεύει, μέσα από δράσεις «που πρέπει να αναλάβουμε όλοι στις χώρες και τις κοινωνίες μας», επισημαίνοντας ότι «σήμερα ζούμε μια εποχή της λιγότερης Ευρώπης».

Εξειδικεύοντας την εκτίμησή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το κέντρο των κρίσιμων αποφάσεων για του λαούς μετατοπίζεται μακριά από την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά και ότι ισχυροποιούνται πολιτικές ηγεσίες που αμφισβητούν ευθέως το παραδοσιακό ευρωπαϊκό μοντέλο διακυβέρνησης και τις αξίες που αυτό υπηρετεί. «Οι χώρες μας γίνονται λιγότερο ευρωπαϊκές» ανέφερε.

«Η λογική των κλειστών συνόρων δεν είναι ευρωπαϊκή λογική»

Ως ενδεικτικό της αλλαγής που συντελείται ανέφερε τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι «η λογική των κλειστών συνόρων δεν είναι ευρωπαϊκή λογική», ενώ εστίασε στην έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών σε μια σειρά από περιπτώσεις γεγονός που, όπως ανέφερε, «αμφισβητεί ευθέως τον κορμό της ευρωπαϊκής ιδέας».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Πατούλης και αφού υπογράμμισε ότι η παρούσα περίοδος κρίσης και εσωτερικής αμφισβήτησης στην Ευρώπη είναι η πιο σοβαρή, απεύθυνε πρόσκληση ενότητας και συνεργασίας.

«Οφείλουμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βρούμε ξανά την ταυτότητά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet