Γ. Πατούλης: Το προσφυγικό – μεταναστευτικό απαιτεί στενή συνεργασία κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Θεσμικοί Φορείς

Γ. Πατούλης: Το προσφυγικό – μεταναστευτικό απαιτεί στενή συνεργασία κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η προσφυγική – μεταναστευτική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής (10/3) συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Στη συνεδρίαση παρόν ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό και εθνικό ζήτημα, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί στενή συνεργασία κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι είναι ανάγκη να λυθούν με γρήγορες διαδικασίες ζητήματα όπως το άσυλο και τόνισε ότι απαιτείται να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Οφείλουμε όλοι μαζί να εργαστούμε προκειμένου να αποδειχθεί στη πράξη ότι τα σύνορα της χώρας μας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Χρειάζεται να ενισχυθούν με συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις οι τοπικές κοινωνίες. Είμαι βέβαιος ότι αν υπάρξει δίκαιη κατανομή κανένας συνάδελφος περιφερειάρχης ή δήμαρχος δεν θα έχει διαφωνία», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Το σχετικό ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης των περιφερειαρχών και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet