Δημιουργία έκτακτου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υγείας ζητά από την Κομισιόν ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δημιουργία έκτακτου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υγείας ζητά από την Κομισιόν ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Τη δημιουργία έκτακτου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υγείας ζητά από την Κομισιόν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας. Στόχος του Μηχανισμού θα είναι η καλύτερη και πιο άμεση στήριξη των υπηρεσιών υγείας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο στα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επεσήμανε ότι η πανδημία του κορωνοϊού αναδεικνύει αυτήν τη σημαντική ανάγκη η οποία υπάγεται στο πλαίσιο στήριξης του έργου των ιατρών και των νοσηλευτών για την προασπίσει της υγεία των πολιτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας «έχει αναδειχθεί με εμφατικό τρόπο σήμερα, με την πανδημία του κορονοϊού, ότι οφείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αυξήσει και να απλοποιήσει περαιτέρω την πρόσβαση στους διαθέσιμους πόρους, στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνοχή. Στόχος είναι να επιταχυνθεί η χρήση των κονδυλίων από τις τοπικές αρχές, οι οποίες αγωνίζονται για τη διαχείριση της πανδημίας. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τα κονδύλια της πολιτικής για τη συνοχή αποτελούν πραγματική σανίδα σωτηρίας για όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς προκλήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Η συνοχή παραμένει το ισχυρότερο επενδυτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι καθιστά δυνατή τη συνεργασία και την κοινή αντίδραση όλων των φορέων, της ΕΕ, των κρατών μελών, των περιφερειακών και των τοπικών αρχών, σε περιόδους κρίσης».

Στο αίτημά του ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει ότι κάθε μέρα, σε ολόκληρη την Ευρώπη, χιλιάδες περιφερειάρχες και δήμαρχοι πρωτοστατούν στον αγώνα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς και για τη διαχείριση των επιπτώσεών του σε τοπικό επίπεδο. «Ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είμαι σε θέση να διαπιστώσω τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και το θάρρος που επιδεικνύουν όλοι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19. Κινητοποιούμε τις κοινωνίες μας για την προστασία των ασθενέστερων πολιτών και για τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής συνέχειας της οικονομικής μας δραστηριότητας», σημειώνει και προσθέτει:

«Οι τοπικές κοινωνίες μας χρειάζονται τη βοήθεια της Ε.Ε., τώρα που την έχουν περισσότερο ανάγκη, με την ενεργοποίηση του προϋπολογισμού και της ικανότητας παρέμβασης του θεσμού προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεών μας.Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και οι τοπικές κοινωνίες χρειάζονται σήμερα επείγουσα βοήθεια, όχι μόνο για την προστασία ανθρώπινων ζωών, αλλά και για τη μετέπειτα ανασυγκρότηση.

»Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να προσφέρει στήριξη και αλληλεγγύη σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα παραμείνουν σταθερά στις επάλξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έχουμε πρώτιστο καθήκον να μεριμνήσουμε για τους πολίτες μας. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να διασφαλίσουμε την προστασία τους.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρότερη από οποιονδήποτε ιό και ότι, χάρη στις κοινές μας προσπάθειες, θα επανέλθουμε δριμύτεροι μετά την πανδημία του κορονοϊού», υπογραμμίζει στο τέλος της δήλωσής του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet