Δ. Παπαστεργίου: Αναμένουμε άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για τη βιωσιμότητα των Δήμων μας
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Αναμένουμε άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για τη βιωσιμότητα των Δήμων μας

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση της Κοινής Προπαρασκευαστικής Ομάδας Εργασίας, ανάμεσα στην ΚΕΔΕ και τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, με αντικείμενο την οικονομική βιωσιμότητα των ΟΤΑ.

Ειδικότερα εκ μέρους της ΚΕΔΕ τέθηκαν τα εξής θέματα: Το ενεργειακό κόστος, η ενίσχυση των κεντρικών αυτοτελών πόρων, το τέλος ταφής, η βελτίωση της εισπραξιμότητας των Δήμων, η επιτάχυνση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλα οικονομικά ζητήματα των ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, κατά τη συζήτηση ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε αξιόλογη την πρωτοβουλία να ανοίξουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην οικονομική βιωσιμότητα των Δήμων. Σημείωσε ότι η ήδη δύσκολη οικονομική κατάστασή τους, εξαιτίας των τεράστιων περικοπών που υπέστησαν λόγω της οικονομικής κρίσης, επιδεινώθηκε περαιτέρω με την πανδημία και τώρα με τις τεράστιες αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, που δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν από τους ΟΤΑ. Υπογράμμισε, δε, ότι η οικονομική ενίσχυση πρέπει να γίνει άμεσα πράξη για να μην καταρρεύσουν οι Δήμοι.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet