Δ. Παπαστεργίου: Οι Δήμοι της Αττικής διαθέτουν υπαλλήλους για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Οι Δήμοι της Αττικής διαθέτουν υπαλλήλους για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν σήμερα (24/2) ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου και δήμαρχοι της Αττικής με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, όπως ενημερώνει η Ένωση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πολιτεία ζήτησε από τους δημάρχους τη συμβολή τους στο μεγάλο εθνικό σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού με τη συμμετοχή υγειονομικού προσωπικού για τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής.

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί της είμαστε παρόντες στη μάχη από την αρχή της πανδημίας. Και τώρα που το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού “Ελευθερία”, προχωρά και η πολιτεία χρειάζεται τις δυνάμεις είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε.

»Οι Δήμοι της Αττικής θα διαθέσουν τουλάχιστον τέσσερις υγειονομικούς υπαλλήλους, ο καθένας, για την καλύτερη στελέχωση των mega εμβολιαστικών κέντρων ώστε να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός του πληθυσμού που θα σημάνει την αρχή του τέλους της υγειονομικής κρίσης.

»Η θέση μας είναι ότι σε όποια περιοχή της Ελλάδας ζητηθεί προσωπικό για να λειτουργήσουν καλύτερα τα εμβολιαστικά κέντρα οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είμαστε πάντα παρόντες».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετέφερε προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εμβολιασμό των δημοτικών αστυνομικών και των υπαλλήλων των Δήμων, που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» και έρχονται σε επαφή με πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet