Δ. Παπαστεργίου: Η αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους παραμένει βασική μας προτεραιότητα
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους παραμένει βασική μας προτεραιότητα

Στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που διεξήχθη χθες (16/6) στο Αγρίνιο, συζητήθηκαν όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν τους Δήμους. Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης των Δήμων που έχουν ΔΕΥΑ, αλλά και όσων έχουν υπηρεσίες ύδρευσης.

«Η χρηματοδότηση των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη μέρος των τεράστιων αναγκών που δημιούργησε η αύξηση του ενεργειακού κόστους, είναι μια επιπλέον ανάσα. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε επιπλέον χρήματα για λογαριασμό των Δήμων της χώρας που έχουν ΔΕΥΑ είτε μόνο υπηρεσίες ύδρευσης», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επίσης, αναφέρθηκε στη σύσταση ΥΔΟΜ, αναφέροντας πως σύντομα θα ανακοινωθεί από το ΥΠΕΣ το ολοκληρωμένο σχέδιο λειτουργίας τους, μαζί με την οποία απαραίτητη παράταση.

Ο κ. Παπαστεργίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με δημάρχους μικρών νησιών:
«Έγινε μια συνάντηση που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί. Συνάντηση 42 δημάρχων μικρών νησιών με τον πρωθυπουργό όπου μίλησαν όλοι, για πάνω από τέσσερις ώρες. Ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα – νησιωτικότητα – υποστελέχωση, αλλά αναδείχθηκε και ο προσωπικός αγώνας που δίνουν οι δήμαρχοι στα μικρά νησιά. Όπως θέματα που αφορούν την υγεία που για άλλους Δήμους θεωρούνται λυμένα, αλλά για τα νησιά μας δεν είναι».

Αναφορικά με τη διάταξη που μπήκε σε διαβούλευση σε πρόσφατο νομοσχέδιο και αφορά την απαγόρευση εισαγωγής από τις αντιπολιτεύσεις θεμάτων στα Δημοτικά Συμβούλια εκτός ημερησίας διάταξης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε:

«Όσο ακραίο είναι να μην μπορεί η αντιπολίτευση να βάλει θέματα, άλλο τόσο – ίσως και περισσότερο ακραίο – είναι να μπορεί να βάλει όσα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης θέλει. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα Συμβούλια δεν μπαίνουν καν στην ημερήσια διάταξη λόγω του μεγάλου αριθμού των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων και διερωτώμαι πόσο έκτακτα ήταν αυτά τα θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πριν το Δ.Σ.;

Πρέπει να μπει ένα όριο, είτε χρονικό, είτε αριθμητικό στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα. Προφανώς και είμαστε υπέρ της πολυφωνίας στα Δημοτικά Συμβούλια και είναι κάτι που ενθαρρύνουμε, απλά χρειάζονται να μπαίνουν κάποια ευδιάκριτα όρια, ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα των Συμβουλίων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet