Δ. Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση θα δώσει το «παρών» και στον εθνικό αγώνα για την «Ελευθερία»
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση θα δώσει το «παρών» και στον εθνικό αγώνα για την «Ελευθερία»

Συνεδρίασε σήμερα (17/12) το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), μέσω τηλεδιάσκεψης, με την παρουσία προέδρων από Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων από όλη τη χώρα, όπως ενημερώνει η Ένωση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ των άλλων, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΕ για το 2021.

Έκτακτη χρηματοδότηση 75 εκατομμυρίων ευρώ στους Δήμους λόγω πανδημίας

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει έκτακτη χρηματοδότηση, οριζόντια σε όλους του Δήμους, ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες λόγω των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι μετά τις γιορτές θα πρέπει να ολοκληρωθεί μια ακριβής καταγραφή των απωλειών ανά Δήμο, ώστε όλοι οι Δήμοι και κυρίως οι τουριστικοί, νησιωτικοί και ορεινοί, να χρηματοδοτηθούν με βάση τις πραγματικές απώλειες των εσόδων τους.

Δ. Παπαστεργίου: Παρόντες στο σχέδιο εμβολιασμού, παρόντες στον εθνικό αγώνα για την «Ελευθερία»

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι σύσσωμη τη Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει παρούσα στον εθνικό αγώνα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τον κωδικό «Ελευθερία». Οι δήμαρχοι θα δώσουν το παράδειγμα ώστε να καμφθούν τυχόν δισταγμοί και να πειστεί ο πληθυσμός να εμβολιαστεί, πρόσθεσε.

«Το πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υγείας, όμως δήμαρχοι, δημοτικοί υγειονομικοί υπάλληλοι, κοινωνικές δομές των Δήμων είμαστε εδώ, να βοηθήσουμε για να μπορέσει να τρέξει το πρόγραμμα. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να τελειώσει ο εφιάλτης που έχει αλλάξει τις ζωές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet