Δ. Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει την ηλεκτροκίνηση με πράσινη ενέργεια για καλύτερες πόλεις
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει την ηλεκτροκίνηση με πράσινη ενέργεια για καλύτερες πόλεις

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχτηκε στα γραφεία της Ένωσης τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η συνεργασία της ΚΕΔΕ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε κάθε Δήμο της Ελλάδας.

Η κ. Σδούκου ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ για τη στήριξη και τις παρατηρήσεις που έστειλε στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο, του οποίου η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου. Στόχος του υπουργείου είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ώστε αμέσως μετά να «τρέξει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Κινούμαι ηλεκτρικά», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορέσουν να αποκτήσουν ηλεκτροκίνητο όχημα (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο) με την επιδότηση που προβλέπεται.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στην αλλαγή της νοοτροπίας στον τρόπο που κινούμαστε στις πόλεις, ώστε αυτές να είναι πιο «πράσινες» για τους πολίτες.

Οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις της ΚΕΔΕ έγιναν δεκτές από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τη γενική γραμματέα του Υπουργείου και μάλιστα τονίστηκε ότι οι διαδικασίες που θα προβλέπονται και θα κυκλοφορήσουν σε έναν εύχρηστο οδηγό θα είναι όσο πιο απλοποιημένες και τυποποιημένες γίνεται, ώστε κάθε Δήμος να μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα και κάθε πολίτης, αλλά και επιχειρήσεις να μπορούν να επωφεληθούν.

Η ΚΕΔΕ επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και προσκάλεσε τη γενική γραμματέα να παραστεί σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ώστε να ενημερωθούν όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο.

«Η ηλεκτροκίνηση θα αλλάξει τις πόλεις μας. Χρειάζεται καλός σχεδιασμός και απλές διαδικασίες, και βλέπουμε με χαρά ότι οι παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ έχουν βρει ευήκοα ώτα στο Υπουργείο. Ο συνδυασμός της ηλεκτροκίνησης με τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας θα κάνει τις πόλεις μας πιο καθαρές και πιο ανθρώπινες. Τα μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα για την καθαριότητα και τις άλλες δημοτικές δραστηριότητες θα αλλάξουν την εικόνα της καθημερινότητας και θα μας βάλουν όλους σε ένα νέο, πιο “πράσινο” μονοπάτι για ένα περιβάλλον πιο όμορφο για μας και τα παιδιά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση με την κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου και τους συνεργάτες της από το Υπουργείο, παρέστησαν από την ΚΕΔΕ ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Καφαντάρης και ο Γιώργος Παπαναστασίου, πρόεδρος Επιτροπής Ενέργειας & Περιβάλλοντος ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αγρινίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet